До новин

Суддя ВГСУ отримав повідомлення про підозру з рук генпрокурора

29 липня, 2016
Резонансні справи
Суддя ВГСУ отримав повідомлення про підозру з рук генпрокурора

Генеральний прокурор Юрій Луценко вручив повідомлення про підозру судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю після його тривалого «лікування».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, оприлюднену пресс-секретарем ГПУ Ларисою Сарган.

«У середу, 27 липня 2016 року, Генеральний прокурор України Юрій Луценко особисто вручив повідомлення про підозру судді Вищого господарського суду України Віктору Швецю у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190; ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383; ч. 2 ст. 384 КК України, а саме у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; завідомо неправдивому повідомленні органу досудового розслідування про вчинення злочину, зі штучним створенням доказів обвинувачення, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб; а також у завідомо неправдивому показанні, вчиненому з корисливих мотивів», - розповіла Сарган.

Виконуючи вимоги кримінального процесуального законодавства щодо порядку повідомлення судді про підозру, цю процесуальну дію здійснено саме Генеральним прокурором України.

Окрім того, Швецю було роз’яснено його права та обов’язки, передбачені ст. 42 КПК України, та вручено пам’ятку про права та обов’язки підозрюваного.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Порошенко закликає скасувати недоторканність суддів.

Коментарі
Додати коментар