До новин

В Одесі на аукціоні майно банкрута продали за безцінь

04 серпня, 2016
Банкрутство підприємств
В Одесі на аукціоні майно банкрута продали за безцінь

Незаконний аукціон з продажу мільйонного майна компанії-банкрута «Агро-Монтаж» таки відбувся: виробничі бази і склади загальною площею 1 521 тис. кв. метрів пішли з молотка всього за 1 млн 860 тис. гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Оdessamedia.

«Нагадаємо, ми писали про те, що члени громадянського корпусу «Азов» побачили у проведенні торгів щодо цього майна банкрута корупційну складову. Так, в травні пройшов перший аукціон, на якому переможцем стала компанія «Одесагрунтомаш», яка запропонувала за лот за стартовою ціною в 3,2 млн цілих 6 млн 32 тис. гривень. Проте товарна біржа, яка проводила торги, за необґрунтованих причин переможця не визнала і оголосила проведений аукціон недійсним, призначивши наступний на 2 серпня. При цьому переможця - компанію «Одесагрунтомаш» - зі списку учасників виключили», - пише одеське видання.

Самі «азовці» на торгах не були присутні, їх не пустили всередину охоронці. Журналістам дозволили зайти, правда, після приїзду на місце патрульної поліції.

«Особисту зацікавленість товарної біржі та арбітражного керуючого Віктора Дарієнко підтверджує той факт, що лот був проданий за смішною ціною 1,8 млн гривень, замість стартових 3,2 млн і замість 6 млн, запропонованих на минулому аукціоні компанією «Одесагрунтомаш». За законом арбітражний керуючий зобов'язаний продати майно банкрута якомога дорожче. У сформованій ситуації бачимо, що він діяв явно нелегітимно», - сказав прес-секретар ГК «Азов» Микола Касюк.

Юристи, що підтримують громадських діячів звернулися із заявою в поліцію. Вони сподіваються, що правоохоронці допоможуть довести незаконність даного аукціону.

«Ми також будемо звертатися до суду для визнання сьогоднішнього аукціону незаконним і поновлення прав усіх потерпілих сторін», - уточнив координатор Спілки юристів Одеській області Євген Іванченко.

Коментарі
Додати коментар