До новин

Керівництво «Шепетівкагазу» підозрюють в умисному доведенні підприємства до банкрутства

09 серпня, 2016
Резонансні справи
Керівництво «Шепетівкагазу» підозрюють в умисному доведенні підприємства до банкрутства

Господарський суд Хмельницької області порушив справу про банкрутство ПАТ «Шепетівкагаз», але Головне управління ДФС у Хмельницькій області запідозрило службових осіб в умисному доведенні до банкрутства підприємства.

Про це йдеться у відповідній судовій ухвалі Хмельницького міськрайонного суду від 29 липня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Слідчі запідозрили службових осіб ПАТ «Шепетівкагаз», в тому, що в період з 2013 по 2016 роки, зловживаючи своїм службовим становищем, вони умисно довели до банкрутства цей субєкт господарської діяльності, що стало підставою порушення 7 червня 2016 року провадження Господарським судом Хмельницької області про банкрутство. В результаті зазначених протиправних дій службові особи ПАТ «Шепетівкагаз» позбавили ТОВ «Пропан Трейд» права на відшкодування матеріальної шкоди, спричиненої посадовими особами ПАТ «Шепетівкагаз» на суму понад 14 млн гривень.

Суд надав дозвіл старшому слідчому з особливо важливих справ другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області, начальнику другого відділу розслідувань кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Хмельницькій області, за їх дорученням працівникам оперативного управління Головного управління ДФС у Хмельницькій області, на тимчасовий доступ до документів, з можливістю їх вилучення з ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» документів, що містять інформацію про рух коштів по рахунках ПАТ «Шепетівкагаз».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «Шепетівкагазу» загрожує банкрутство через борг у 1,2 млн грн перед залізничниками.

Коментарі
Додати коментар