До новин

Збиткові держкомпанії в Україні зроблять прибутковими або ліквідують

14 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
Збиткові держкомпанії в Україні зроблять прибутковими або ліквідують

Кабінет міністрів України в рамках реалізації основних напрямів бюджетної політики на 2016 рік пропонує суттєво скоротити кількість збиткових підприємств і корпоратизувати економічно активні державні компанії.

Про це йдеться в проекті бюджетної резолюції на 2016 рік, підготовленої урядом і переданої на затвердження парламенту, повідомляє  інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на УНІАН.

Як наголошується в документі, збиткові підприємства будуть виведені на беззбитковий рівень або ліквідовані.

"Крім того, передбачається удосконалення корпоративно-дивідендної політики в частині надходжень до держбюджету дивідендів від частини держмайна, а також зміна законодавства в бік посилення контролю за плануванням, веденням господарської діяльності держпідприємств і їх сплатою податків і зборів", - наголошується в документі.

У грудні 2014 року Кабінет міністрів України в рамках реалізації нової економічної політики запропонував виключити 1200 підприємств із переліку об'єктів, заборонених до приватизації, і почати процедуру міжнародного аудиту решти державних компаній.

Перелік об'єктів приватизації був затверджений урядом у березні 2015 року, проте поки що не оприлюднений.

Водночас, Міністерство економічного розвитку і торгівлі рекомендувало державним підприємствам до кінця 2015 року затвердити стратегічні плани, які включають розробку і реалізацію стратегії, річного бюджету та плану діяльності, а також цілей кожного конкретного працівника на період від 1 до 5 років.

Коментарі
Додати коментар