До новин

У Києві заарештували голову правління банку «Михайлівський»

15 серпня, 2016
Резонансні справи
У Києві заарештували голову правління банку «Михайлівський»

Суд заарештував голову правління банку «Михайлівський» на два місяці та призначив заставу в 137,8 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому голові правління ВАТ «Банк Михайлівський», який підозрюється в розкраданні 870 млн гривень банківських коштів та доведенні банку до неплатоспроможності. Суд визначив для затриманого службовця запобіжний захід у вигляді двох місяців арешту з альтернативою внесення застави у розмірі 137,8 млн грн», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що рішення про можливе оскарження постанови суду в апеляційному порядку буде вирішено після вивчення тексту рішення і мотивів його прийняття.

Як відомо, 13 серпня прокуратурою міста Києва було повідомлено про підозру колишньому голові правління у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 і ст. 218-1 КК України.

Також повідомлялося, що поліція проводить 25 обшуків удома і в автомобілях фігурантів справи щодо банку «Михайлівський».

Нагадаємо, 23 травня правління НБУ віднесло банк «Михайлівський» до категорії неплатоспроможних. У грудні 2015 р. банк був визнаний проблемним через ризикову діяльність. У травні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ввів тимчасову адміністрацію в банк на один місяць.

Пізніше глава НБУ Валерія Гонтарева повідомила, що керівнику банку «Михайлівський» Ігорю Дорошенку і власнику Віктору Поліщуку загрожує до п'яти років позбавлення волі. Вона розповіла, що в банку намагалися незаконно збільшити обсяг гарантованих вкладів ФГВФО, а також переоформили 111 тис. кредитів, виданих приватним особам, на свою компанію.

Коментарі
Додати коментар