До новин

Екс-керівництво банку «Михайлівський» підозрюють у привласнені мільярдів гривень

15 серпня, 2016
Резонансні справи
Екс-керівництво банку «Михайлівський» підозрюють у привласнені мільярдів гривень

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили механізм розкрадання колишніми топ-менеджментом ПАТ «Банк «Михайлівський» понад 2,3 мільярди гривень фінансової установи.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-центр СБУ.

Правоохоронці встановили, що керівництво «Михайлівського» у травні 2016 року переуступило права на ліквідні кредити банку підконтрольній структурі за значно заниженою вартістю. Менеджмент банку у грудні 2015 року також створив окрему комерційну структуру для залучення грошей фізичних осіб під «привабливі» умови. Отримані гроші зловмисники спрямували на кредитування власних бізнес-проектів. Рахунки фізосіб були відкриті у банку «Михайлівський». Тож після його ліквідації, фінансові втрати вкладників повинен компенсувати Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

Під час обшуків за місцем проживання колишніх топ-менеджерів банку та в офісах підконтрольних їм компаній, співробітники спецслужби вилучили фінансово-господарську документацію, яка доводить причетність керівництва банку до фінансових оборудок на суму понад 2,3 мільярди гривень. Правоохоронці також виявили золоті злитки вагою один кілограм та гроші в різній валюті сумою більш ніж півтора мільйони у гривневому еквіваленті.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 218-1 Кримінального кодексу України. Одному з керівників банку оголошено про підозру у скоєнні злочину та затримано згідно зі  ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України до обрання судом запобіжного заходу.

Коментарі
Додати коментар