До новин

ФГВФО оскаржить рішення суду щодо договорів факторингу між «Михайлівським» і «Плеядою»

15 серпня, 2016
Резонансні справи
ФГВФО оскаржить рішення суду щодо договорів факторингу між «Михайлівським» і «Плеядою»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб подасть апеляційну скаргу на рішення Окружного адміністративного суду Києва щодо скасування розпорядження уповноваженої особи на ліквідацію ПАТ «Банк Михайлівський», відповідно до якого договори факторингу банку з ТОВ «Фінансова компанія «Плеяда» були визнані нікчемними.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу фонду.

У ФГВ наголошують, що рішення не набрало законної сили. Крім того, відповідно до постанов Верховного суду від 16 лютого та 15 червня 2016 року на спори, які виникають на стадії ліквідації (банкрутства) банку, не поширюється юрисдикція адміністративних судів. Відповідно до ст. 2442 Кодексу адміністративного судочинства, висновок щодо застосування норм права, викладений у постанові Верховного Суду України, має враховуватися іншими судами при застосуванні таких норм права.

«До речі, рішення суду щодо договорів з «Плеядою» було прийняте під головуванням судді Шулежка В.П. Він також був головуючим суддею у розгляді справи №826/5325/16, коли суд прийняв рішення, яким фактично відмінив запроваджену в ПАТ «Укрінбанк» процедуру ліквідації», - наголошують у фонді.

Там нагадали також, що Фонд вважає укладення вищевказаних договорів факторингу спробою виведення активів банку «Михайлівський». Такі договори були визнані нікчемними з метою повернення кредитного портфелю на баланс банку для того, щоб у процесі ліквідації продати ці активи, а отримані кошти скерувати для задоволення вимог кредиторів банку.

Коментарі
Додати коментар