До новин

Коломойський виплатив борги за "Укрнафту"

14 квітня, 2015
Резонансні справи
Коломойський виплатив борги за "Укрнафту"

Напівдержавна нафтовидобувна компанія "Укрнафта" виплатила "Нафтогазу" 1,779 млрд грн дивідендів за 2011-2013 роки.

Це підтверджується змістом офіційного листа "Укрнафти", адресованого "Нафтогазу України", передає  інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням  на УНІАН.

"Публічне акціонерне товариство "Укрнафта" виконало зобов'язання, пов'язані з виплатою 1,779 млрд грн дивідендів Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" за результатами фінансово-господарської діяльності товариства в 2011-2013 роках", - сказано в документі.

Також в листі вказано, що "Нафтогаз" повинен відшкодувати "Укрнафті" 2,66 млрд грн через "протиправне заволодіння та розпорядження природним газом, видобутим в січні-лютому 2008 року".

"Зазначений факт підтверджується, зокрема, консолідованої аудованої фінансової звітністю НАК "Нафтогаз України" за 2012-2013 роки, розміщеному на офіційному інтернет-сайті компанії", - нагадується у листі.

В "Укрнафті" також повідомили, що в повному обсязі виконала податкові зобов'язання, що виникли у зв'язку з виплатою дивідендів.

Нагадаємо, 50%+1 акцій "Укрнафти" належить державній компанії "Нафтогаз", а 42% контролює група "Приват" олігарха Ігоря Коломойського. Проте компанією керує лояльний до Коломойського менеджмент, який не збирає кворум для того, щоб виплатити дивіденди, які належать державі.

За повідомленням Державної фіскальної служби, сума боргу “Укрнафти” по рентним платежам досягла 2,35 млрд грн., а невиплачені дивіденди оцінюють в 3,7 млрд грн.

Щоправда, Коломойський відкрито заявляв, що ніколи не буде платити дивіденди по “Укрнафті”. За його словами, “Нафтогаз” повинен “Укрнафті” за поставку 10,5 млрд кубів газу близько 40 млрд грн.

“От якщо мені повернуть хоча б 10 (млрд грн) з них, я заплачу дивіденди не тільки державі, а й дивіденди приватним акціонерам”, - говорив він.

Коментарі
Додати коментар