До новин

У Запоріжжі збанкрутіле підприємство накопичило боргів на 260 тисяч

16 серпня, 2016
Банкрутство підприємств
У Запоріжжі збанкрутіле підприємство накопичило боргів на 260 тисяч

Запорізьке підприємство-банкрут накопичило боргів за оренду на суму понад на 260 тис. гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на видання «Індустріалка».

У квітні поточного року господарський суд Запорізької області у повному обсязі задовольнив позовні вимоги прокуратури до одного з приватних підприємств про розірвання договору оренди землі, укладеного між цим підприємством і Запорізькою міськрадою.

«Підставою для пред'явлення позову стало систематичне порушення підприємством-орендарем умов договору по оплаті за землю» - розповіла перший заступник керівника Запорізької місцевої прокуратури Наталія Бондаренко.

Протягом декількох років підприємство не платило за землю, заборгованість вже перевищила 260 тис. грн. Більше того, орендар був визнаний банкрутом і суд ініціював стосовно нього ліквідаційну процедуру, під час якої будівлі і споруди підприємства були відчужені іншій фізичній особі. Незважаючи на це, договір оренди землі продовжував діяти, а борг по орендній платі за землю щомісяця зростав.

Зараз місцева прокуратура забезпечила повне виконання рішення суду про повернення цієї ділянки територіальній громаді в особі Запорізької міськради - акт прийому-передачі землі між ліквідатором підприємства та міськрадою підписаний, повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

Коментарі
Додати коментар