До новин

Суд повернув державному Родовід Банку 283 млн грн

22 серпня, 2016
Резонансні справи
Суд повернув державному Родовід Банку 283 млн грн

Суд остаточно повернув на користь державного ПАТ «Родовід Банк» безпідставно стягнуті кошти на суму понад 283 млн гривень.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

«Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів громадянина або держави в суді, Генеральна прокуратура України здійснила вступ у справу за позовом ПАТ «Родовід Банк» (частка державної власності - 99,99%) про визнання недійсною додаткової угоди до договору строкового банківського вкладу в національній валюті», - розповідають у ГПУ.

Встановлено, що зазначеною угодою всупереч вимогам законодавства значно збільшено розмір процентної ставки на вклад - до 48%, що не відповідає встановленим у банку процентним ставкам. Унаслідок цього на користь комерційної структури зайво виплачено 283 млн гривень

Зазначено, що судами позов задоволено повністю та визнано недійсною вказану угоду.

Водночас, за інформацією відомства, не полишаючи спроб заволодіти коштами державного банку, товариство звернулося до суду із заявою про перегляд судових рішень про задоволення позову за нововиявленими обставинами, яку судом апеляційної інстанції задоволено, судові рішення у цій справі скасовано та відмовлено у задоволенні позову.

Своєю чергою Генпрокуратура подала касаційну скаргу на постанову апеляційного господарського суду.

«Погодившись із доводами Генеральної прокуратури, Вищий господарський суд України 17.08.2016 задовольнив касаційну скаргу, скасував незаконну постанову суду апеляційної інстанції та залишив у силі рішення суду про визнання вказаної угоди недійсною», - резюмували в ГПУ.

Коментарі
Додати коментар