До новин

Нардеп: Визнання Одеського НПЗ банкрутом дає можливість Курченку повернути завод у свої руки

22 серпня, 2016
Резонансні справи
Нардеп: Визнання Одеського НПЗ банкрутом дає можливість Курченку повернути завод у свої руки

Визнання судом Одеського нафтопереробного заводу банкрутом відкриває для Сергія Курченка можливість повернути завод у свою власність, оскільки кредитори даного підприємства є офшорами Курченко.

Про це у своєму блозі на «Цензорі» написала народний депутат від «Народного фронту» Тетяна Чорновол, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

На її думку, оточення втікача Курченка намагається всіма силами перешкодити проведенню розслідування проти «зіц-олігарха».

«Пишу, про дві події, замовником яких є злочинець Сергій Курченко. Одна з них широко пролунала в інформаційному просторі, інша пройшла дуже тихо. Почну з другого, тому що воно є основним, голосне - це фейк, прикриття. У суді Одеської області суддя Геннадій Зеленов 18 серпня визнав банкрутом Одеський нафтопереробний завод, заарештований у справі Курченко. Також суд затвердив реєстр грошових вимог кредиторів ПАТ «Одеський НПЗ» (а це суцільно офшорки Курченко) на загальну суму 14 млрд грн. Це означає чергову схему Курченко за пограбування України», - заявила нардеп.

За її словами, згідно із законом «Про банкрутство», суд може скасувати арешт майна боржника, якщо він перешкоджає господарській діяльності боржника та відновленню його платоспроможності.

«Тобто завод знову переходить у розпорядження Курченка. Поясню докладно. Комітет кредиторів може вирішити продати майно певній особі, без аукціону, або передати його борги найбільшому кредитору з виплатою їм інших зобов'язань іншим кредиторам. При цьому Ліквідатор може заперечувати проти арешту майна і передачі його третій особі на зберігання, адже це перешкоджає проведенню оцінки та інвентаризації майна та його подальшого продажу. При цьому ліквідатор юридично виглядає як стороння третя особа, отже юридична необхідність передачі майна третій особі на зберігання. Майно сумлінного власника не підлягає конфіскації. А в даному випадку Ліквідатор і кредитори - сумлінні. Тобто чергова хитромудра схема від Курченко», - пояснила Чорновол. Разом з тим, нардеп заявляє, що паралельно Курченко організував «димову завісу в інформаційному просторі».

Коментарі
Додати коментар