До новин

Не все так просто – гендиректор «Самсону»

29 серпня, 2016
Резонансні справи
Не все так просто – гендиректор «Самсону»

Олександр Рубанов, генеральний директор консалтингової компанії «Самсон», до складу якої входить біржа електронних торгів «Самсон», прокоментував інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація рішення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про припинення співпраці щодо продажу активів неплатоспроможних банків.

«Не все так просто, як пишуть. Зрив торгів відбувся з незалежних від нас причин. Там не все так просто. Деталі я розголошувати не можу», - прокоментував ситуацію з ФГВФО Олександр Рубанов.

При цьому бізнесмен не зміг однозначно відповісти, чи буде його компанія оспорювати у встановленому порядку рішення Фонду гарантування вкладів. Це рішення ще приймається. Водночас Рубанов наголосив, що прибуток, який отримувала біржа «Самсон» від співпраці з Фондом, несуттєвий для його бізнесу в цілому.

«У нас в країні завжди відбувається не те, про що говорять - ви це прекрасно знаєте. Відбувається одне – трактують інакше. Для нас це абсолютно нормальне явище. Але це не для друку, хоча, в принципі, я нічого такого й не говорю. Чи частина це якоїсь стратегічної змови? Малоймовірно», - резюмував Олександр Рубанов.

Нагадаємо, через зрив аукціонів з продажу майна банків-банкрутів Фонд гарантування вкладів фізичних осіб припинив співпрацю з компанією-організатором торгів «Самсон». Про це було повідомлено Фондом 25 серпня 2016 року на своєму офіційному сайті. Головною причиною розриву співпраці була названа скарга трьох ліквідаторів банків, які звернулися до ФГВФО 18 серпня стосовно непрацездатності електронного майданчика. Фонд встановив, що електронний майданчик «Самсон» не працював більше доби, що призвело до зриву одразу кількох аукціонів, лотами на яких були активи неплатоспроможних банків.

Коментарі
Додати коментар