До новин

У Бахматюка знову проблеми

02 вересня, 2016
Резонансні справи
У Бахматюка знову проблеми

Території, приміщення та обладнання птахофабрики «Південна-Холдинг» у Криму, що входить до структури компанії AVANGARDCO IPL, яка належить Олегу Бахматюку,незаконно захопили.

Про це йдеться у повідомленні найбільшого українського агрохолдингу UkrLandFarming, засновником і власником якого є О.Бахматюк, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на epravda.com.ua.

Зокрема мова йде про незаконну передачу земель, орендованих «Південна-Холдингом», у користування ТОВ «Кримська торгово-промислова компанія», що належить дружині колишнього народного депутата України, «регіонала» Олега Царьова.

Це сталося без попереднього повідомлення керівництва AVANGARDCO IPL і UkrLandFarming, а також без формальних юридичних (усних або письмових) домовленостей головного акціонера компанії з ТОВ КТПК, заявляють у компанії.

В UkrLandFarming зазначили, що це вже не перша спроба незаконно заволодіти майном найбільшої в Криму птахофабрики «Південна-Холдинг», яка перебуває в законсервованому стані з кінця 2013 року.

Раніше окупаційна влада Криму намагалася застосувати до активів групи AVANGARDCO IPL, в тому числі й до «Південної-Холдинг», так зване «законодавство про примусовий викуп» об'єктів, що мають стратегічне значення.

Однак ні керівництво птахофабрики, ні структурні підрозділи AVANGARDCO IPL, ні центральний офіс UkrLandFarming чи його акціонери не проводили і не збираються проводити жодних переговорів щодо такого «викупу» або іншого способу незаконного відчуження активів птахофабрики.

 «Ми не вели і не будемо вести переговорів щодо свого майна в анексованому Криму. Переговори можливі виключно в міжнародному контексті після повернення Україні окупованого півострова», - сказано в повідомленні.

AVANGARDCO IPL спростовує також неправдиву інформацію, поширену російським виданням «Ведомости» з посиланням на чиновника самопроголошеного Мінсільгоспу Криму про нібито досягнуті домовленості нового інвестора з AVANGARDCO IPL про використання наявного на цій території майна та відсутність на фабриці обладнання.

UkrLandFarming повідомив, що звертатиметься до міжнародних судових інстанцій з метою захисту прав бізнесу, акції якого котируються на Лондонській фондовій біржі.

Коментарі
Додати коментар