До новин

«Касьяненко і Партнери» відкидає звинувачення ФГВФО у недобросовісності

05 вересня, 2016
Резонансні справи
«Касьяненко і Партнери» відкидає звинувачення ФГВФО у недобросовісності

Юридична компанія «Касьяненко і Партнери» відкидає звинувачення Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) у порушенні принципів добросовісного партнерства.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у юридичній компанії.

«Касьяненко і Партнери» підтвердила той факт, що дійсно в травні минулого року отримала акредитацію у ФГВФО на загальних підставах, однакових для всіх претендентів. У юридичній компанії погодились, що акредитовані юридичні компанії повинні відстоювати інтереси держави в особі Фонду у випадку укладення такими компаніями з ФГВФО відповідної угоди про співпрацю і представлення інтересів Фонду.

«Однак слід зазначити, що за період часу, який сплив з моменту отримання статусу акредитованої Фондом юридичної компанії, ЮК «Касьяненко і Партнери» не приймала на себе якихось зобов’язань з представлення інтересів Фонду, не укладала відповідних  договорів про співпрацю з вказаною установою, що апріорі виключає можливість виконання будь-якої роботи на користь Фонду чи обов’язок відстоювати інтереси Фонду», - йдеться у повідомленні «Касьяненко і Партнери».

Як повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація 8 серпня, ФГВФО  включив юридичну компанію «Касьяненко і Партнери» до переліку осіб за напрямком діяльності «Юридичні консультанти», які мають право надавати свої послуги уповноваженим особам Фонду гарантування при виведенні неплатоспроможного банку з ринку або ліквідації банку. Фонд зазначив, що такі компанії повинні відстоювати інтереси держави в особі Фонду гарантування, вкладників та кредиторів неплатоспроможних банків. Водночас Фонд повідомив, що «Касьяненко і партнери» використала цей факт у цілях, які створили прямий конфлікт інтересів із Фондом гарантування. За інформацією Фонду, компанія неодноразово розсилала листи (з підписом та печаткою) позичальникам неплатоспроможних банків з такою пропозицією: «Просимо Вас терміново зв’язатися з нами за телефонами ХХХ для збереження майна у Вашій власності та погодження механізму списання кредитного боргу, зняття арештів та припинення судових процесів». «Це може призвести до невиконання боржниками банків своїх зобов’язань та втрати банківських активів, за рахунок яких має відбуватись погашення кредиторських вимог у черговості, що передбачена Законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», - повідомляв ФГВФО.

Керуючий партнер юридичної компанії Дмитро Касьяненко заявив, що конфлікту інтересів між юридичною компанією та Фондом не існує. «Все наше протистояння відбувається виключно в площині судових процесів, де ми представляємо (захищаємо) інтереси наших клієнтів у судових суперечках з Фондом», - заявив він.

Як повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, ФГВФО заявив про припинення співпраці з «Касьяненко і Партнери» і повідомив, що, зважаючи на репутаційні ризики та конфлікт інтересів, які виникли внаслідок дій компанії, юридична компанія не зможе пройти новий кваліфікаційний відбір серед юридичних консультантів, який буде оголошений найближчим часом.

Коментарі
Додати коментар