До новин

«Піреус банк МКБ» банкротить «Укоінвестбуд»

05 вересня, 2016
Банкрутство підприємств
«Піреус банк МКБ» банкротить «Укоінвестбуд»

ПАТ «Піреус банк МКБ» домоглося відкриття в суді справи про банкрутство ТОВ «Укоінвестбуд», яке неодноразово фігурувало у ЗМІ як недобросовісний забудовник.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у Вищому господарському суді України (ВАСУ).

У повідомленні ВАСУ вказано, що справу про банкрутство порушив Господарський суд Києва 1 вересня, однак відповідного документа в Єдиному реєстрі судових рішень наразі немає. Натомість у Єдиному реєстрі судових рішень є ухвала Господарського суду Києва від 8 серпня цього року, згідно з якою заяву про банкрутство ТОВ «Укоінвестбуд» подав саме «Піреус банк МКБ».

Також в Єдиному реєстрі є інше рішення Господарського суду Києва, згідно з яким суд задовольнив позов «Піреус банк МКБ» про стягнення 225,8 млн гривень з «Укоінвестбуду», а також  низки інших компаній: ТОВ «Литий камінь», ТОВ «Буд-МК», ТОВ «Континентбуд», ТОВ «Будмайданчик», ТОВ «Мегаполісстрой», ЗАТ «Концерн «Ессе», ТОВ «Еверест плюс» та ТОВ «Торговельно-розважальний комплекс «Мега-сіті». З рішення випливає, що «Піреус банк МКБ» звернувся до суду після того, як ТОВ «Литий камінь» не повернуло кредит у розмірі 189,4 млн гривень, який отримало у лютому 2012 року з терміном погашення до серпня 2015 року. При цьому всі інші вищеперераховані компанії, включаючи «Укоінвестбуд», виступали поручителями ТОВ «Литий камінь» у цій кредитній угоді. Цікаво, що жоден із представників компаній-відповідачів на судове засідання не з’явився.

Згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, засновником і кінцевим бенефіціаром «Укоінвестбуду» є Павло Брагін, він є керівником компанії з 4 липня цього року.

ТРЦ «Мега-сіті» є складовою багатофункціонального комплексу з такою самою назвою, його загальна площа становить 220 тис кв. м. В комплексі площа житлових секцій становить 20 тис. кв. м, торговельно-офісного центру – 80 тис. кв. м, торговельно-розважального центру – 20 тис. кв. м.

Коментарі
Додати коментар