До новин

Південнокорейський судноплавний гігант оголосив про банкрутство

06 вересня, 2016
Банкрутство підприємств
Південнокорейський судноплавний гігант оголосив про банкрутство

Одна з найбільших судноплавних компаній Hanjin Shipping офіційно оголосила про початок процедури банкрутства.

Величезний торговий флот південнокорейського перевізника, що входив до першої десятки компаній, які займаються контейнерними перевезеннями, «застряг» у відкритому морі, оскільки порти відмовляються приймати судна Hanjin Shipping, побоюючись несплати. Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на видання "Экономист".

Крім того, контейнери, які очікували завантаження, також арештовані в рахунок уже накопичених боргів.

У зв'язку зі складною структурною організацією бізнесу Hanjin Shipping утворилася плутанина із суднами: частина їх є власністю компанії, а інша частина взята в лізинг і належить іншим компаніям. Нині вони позбавлені можливості повернути свою власність, яка ходила у відкритому морі, або отримати за неї законну плату.

Контейнери на бортах суден також є спільною власністю Hanjin Shipping і чотирьох її партнерів, які стали заручниками ситуації. Вони не зможуть  повернути вантаж навіть у разі отримання суднами дозволу на розвантаження, оскільки контейнери будуть відразу арештовані кредиторами збанкрутілої Hanjin Shipping.

Більше того, вміст контейнерів належить безлічі компаній, за якими також може тягнутися ланцюг клієнтів.

Члени екіпажів, котрі працювали на Hanjin Shipping, змушені залишатися на бортах доти, доки по кожному конкретному судну не буде прийнято рішення про оплату рахунків. Крім перспективи провести в морі кілька тижнів, розраховуючи лише на обмежені запаси провізії та палива, люди можуть не отримати платні за свою працю. Більшість членів команд найняті через агентства, які навряд чи отримають гроші від збанкрутілого флоту Hanjin Shipping.

Коментарі
Додати коментар