До новин

Скільки заробляють арбітражні керуючі

07 вересня, 2016
Резонансні справи
Скільки заробляють арбітражні керуючі

Редакція інформаційного порталу «Банкрутство & Ліквідація» вирішила детально розглянути болючу для всіх професіоналів ринку тему – розмір заробітної плати арбітражних керуючих.

Жодної демагогії – лише факти. Розмір винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого регулюється ст. 115 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом». Вона велика й детально описує, коли, за що і скільки грошей може отримувати арбітражний керуючий. Ми її не цитувати – всі її читали й знають, а хто не знає – може поцікавитись тут.

Ми взяли за основу нашого дослідження лише одну з її норм: «грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень розпорядника майна визначається в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень».

З 1 травня по 30 листопада 2016 року розмір мінімальної зарплати в Україні становить 1450 грн. Тобто щомісячна зарплата арбітражних керуючих у нашій країні зараз складає 2900 грн. Що можна дозволити собі на ці гроші? Причому важливо, що цю  суму треба «розтягнути» не лише на хліб та молоко, а й на проїзд, представницькі витрати, канцелярію, оновлення гардеробу платежі та розваги.  

Ось що з цього вийшло – до вашої уваги  наш варіант щомісячного споживчого кошика арбітражного керуючого. Все, на що вистачило грошей. І ні в чому собі не відмовляйте!

Зауважте, на житло, оплату комунальних послуг грошей уже не вистачить. Та що там на житло! Купити звичайну пляшку води – вже зась. А якщо, не дай Боже, захворіє?! 

Коментарі
Додати коментар