До новин

Приватбанк буде націоналізовано? – ЗМІ

06 вересня, 2016
Резонансні справи
Приватбанк буде націоналізовано? – ЗМІ

За неофіційною інформацією, бізнесмен Ігор Коломойський і президент Петро Порошенко обговорили подальшу долю найбільшого банку країни – Приватбанку. Але результати перемовин поки що невідомі.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Дзеркало тижня».

Видання нагадує, що розмови про націоналізацію Приватбанку тривають майже рік. За даними джерел «Дзеркала тижня», Ігор Коломойский і Петро Порошенко нещодавно обговорювали продаж останньому 50% телеканалу «1+1» за попередньою ціною в $250 млн, але у прив’язці цього продажу до подальшої долі Приватбанку. За інформацією видання, сторони заперечують факт переговорів, але джерела підтверджують їх. Водночас, інформація про результати перемовин різниться – одні джерела видання говорять про те, що Коломойський поступиться телеканалом в обмін на не-націоналізацію Приватбанку, інші – що домовлено про націоналізацію банку, але на вигідних для Коломойського умовах.

Приватбанк – найбільший банк в Україні. За даними Національного банку України, у Приватбанку зосереджено 148 млрд гривень депозитів населення, що становить 36,3% від загальної маси по країні. Для порівняння: в Ощадбанку, який посідає друге місце, лише 58 млрд гривень.

Приватбанк також є лідером за обсягами отриманого від НБУ рефінансування і за розміром кредитної заборгованості в портфелі. Причому, тільки за офіційною інформацією, частка кредитів, що надані компаніям, пов’язаним із власниками банку, перевищує 25%.

У травні міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив, що у Приватбанку існує низка системних проблем.

За даними Нацбанку, на 1 січня цього року Ігорю Коломойському прямо і опосередковано належить 49,99% акцій Приватбанку, його бізнес-партнеру Геннадію Боголюбову – 41,59% акцій.
Коментарі
Додати коментар