До новин

Рахунки ОПЗ на 109,4 млн грн заарештовано

06 вересня, 2016
Резонансні справи
Рахунки ОПЗ на 109,4 млн грн заарештовано

Господарський суд Одеської області заарештував грошові кошти на всіх розрахункових рахунках Одеського припортового заводу (ОПЗ) на забезпечення клопотання ТОВ ГК «Укргаз».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на судову ухвалу в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

«Клопотання товариства з обмеженою відповідальністю ГК «Укргаз» про вжиття заходів щодо забезпечення позову підлягає задоволенню, а поданий позов слід забезпечити шляхом накладення арешту на грошові кошти, що знаходяться на всіх розрахункових рахунках публічного акціонерного товариства «Одеський припортовий завод» в межах заявлених позовних вимог в розмірі 109 374 013,04 грн», - зазначено в рішенні суду.

З матеріалів справи випливає, що це клопотання було внесено на розгляд суду в зв'язку з невиконанням ОПЗ грошових зобов'язань за укладеним з «Укргазом» договором купівлі-продажу природного газу. Суд визнав обґрунтованими припущення ТОВ, що майно (в тому числі грошові суми, цінні папери тощо), яке є у заводу на момент пред'явлення позову до нього, можуть зникнути або зменшитися до моменту виконання рішення. У документі зазначається також, що рішення про арешт рахунків може бути оскаржене в апеляційному та касаційному порядку.

Наразі рішення суду не передане до виконання, рахунки заводу не заблоковані. Тим часом ОПЗ готує оскарження рішення суду про забезпечення позову.

Раніше стало відомо, що у Фонді держмайна вирішили вдвічі обвалити стартову вартість ОПЗ перед повторним конкурсом з продажу заводу.

Коментарі
Додати коментар