До новин

Коломойський не виводив 19 млрд грн рефінансування

07 вересня, 2016
Резонансні справи
Коломойський не виводив 19 млрд грн рефінансування

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва відмовив слідчому Генпрокуратури в задоволенні клопотання про арешт коштів на рахунках компанії TEAMTREND LIMITED у кіпрській філії ПриватБанку.

Це відбулось 16 серпня ц.р. Відповідне рішення суду опубліковано в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За даними слідства, службові особи ПриватБанку шляхом зловживання службовим становищем протягом 2014 року заволоділи коштами НБУ в сумі понад 19 млрд грн, виділеними на рефінансування ПриватБанку. Вони перерахували пов’язаним 42 підприємствам кредити у сумах від 18 до 73 млн дол (під заставу майнових прав на товар). А ці 42 компанії, в свою чергу, уклали сумнівні, на думку слідчих, угоди, здійснивши 100% передоплату та перерахувавши вказані грошові кошти на рахунки нерезидентів – TEAMTREND LIMITED, TRADE POINT AGRO LIMITED, COLLYER LIMITED, ROSSYAN INVESTING CORP, ZAO UKRTRANSITSERVICE LTD, MILBERT VENTURES INC. для отримання товарів.

Суд визнав непереконливими докази злочинного походження коштів на зазначених рахунках. Крім того, сторона обвинувачення не довела належність цих рахунків і коштів на них особам, які фігурують у кримінальному провадженні.

Разом із тим, слідчий суддя Печерського райсуду м. Києва іншою своєю ухвалою частково задовольнив клопотання слідчого Генпрокуратури в рамках цього самого кримінального провадження й надав тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю вилучення їх копій у банку PrivatBank Cyprus Branch, які стосуються рахунків компанії COLLYER LIMITED.

Коментарі
Додати коментар