До новин

Перевірку валютних операцій розширили

09 вересня, 2016
Події
Перевірку валютних операцій розширили

Національний банк України розширив перелік підстав для проведення перевірок щодо дотримання банками вимог валютного законодавства та вніс зміни в порядок їх проведення.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили в прес-службі Нацбанку.

Відповідні зміни затверджені постановою правління Національного банку 7 вересня ц.р. № 383 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України».

Зазначеною постановою внесено зміни до Положення про порядок проведення виїзних, невиїзних (камеральних) перевірок щодо дотримання банками, іншими фінансовими установами, національним оператором поштового зв'язку вимог валютного законодавства України та перевірок пунктів обміну іноземної валюти на території України.

Згідно зі змінами, підставою для проведення перевірок може бути інформація про можливі порушення в сфері фінансового моніторингу або інформація про проведення банком (фінансовою установою) ризикової діяльності.

Перевірки можуть проводитись не лише шляхом перевірки документів (їх копій) на паперових носіях, а також шляхом отримання доступу до електронних документів, їхніх копій, отримання копій електронних документів на паперових носіях.

Крім того, внесено зміни до Положення про здійснення уповноваженими банками контролю за проведенням валютних операцій резидентами та нерезидентами, до яких застосовані спеціальні санкції відповідно до Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність».

Коментарі
Додати коментар