До новин

ТРЦ «Караван» арештують?

09 вересня, 2016
Банкрутство підприємств
ТРЦ «Караван» арештують?

Господарський суд Києва відкрив справу про банкрутство ПАТ «Лекс Холдинг» - управляючої компанії торговельно-розважального центру «Караван», який належить харківському бізнесмену Олександру Ярославському.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Про відкриття справи про банкрутство повідомив Вищий господарський суд України з посиланням на рішення Господарського суду Києва.

У Єдиному державному реєстрі судових рішень відповідного рішення про порушення справи ще немає, але є ухвала про прийняття до розгляду відповідної заяви від ТОВ «Центр юридичного обслуговування «Егіда». Ця компанія зареєстрована у с.Перемога Харківської області, засновник – Сергій Сеник.

ПАТ «Лекс Холдинг» зареєстрована у Києві за тією самою адресою, що і ТРЦ «Караван» - вул. Лугова, 12.

Олександр Ярославський придбав ТРЦ «Караван» в березні 2013 року – тоді його компанія DCH IMMO Limited (Нікосия, Кіпр) закрила угоду з придбання частки в компанії Karavan Real Estate Limited (Сент-Хелієр, Джерсі, Нормандські о-ви), що керувала будівництвом і розвитком торговельних центрів «Караван» в Україні. DCH придбала три «Каравани» – у Києві, Харкові та Дніпропетровську– разом з двома американськими фондами – CitiGroup та Apollo – на паритетних умовах.

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України (АРІФРУ), діяльність ПАТ «Лекс Холдинг» останні три роки збиткова: за 2015 рік збитки склали 1198,1 млн гривень, збиток за 2014 рік – 974 млн гривень, збитки за 2013 рік – 66,1 млн гривен.

У звітності «Лекс Холдинг» за 2015 рік вказано, що у липні 2013 року компанія взяла кредит з погашенням у серпні 2016 року, і за результатами 2015 року заборгованість за циму кредитом становила 1776,2 млн гривень, тоді як загальний обсяг  зобов’язань компанії – 3567,7 млн гривень.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, зараз у Господарському суді Києва компанія з обмеженою відповідальністю «Сферус Менеджмент Лімітед» (Spherus Management Limited, м. Нікосія, Кіпр) намагається стягнути з «Лекс Холдинг» $65 млн (що становить близько 1611,9 млн гривень), а як забезпечення позову просить суд накласти арешт на київський «Караван».

Коментарі
Додати коментар