До новин

Гривня «одужає» після відновлення співпраці з МВФ

09 вересня, 2016
Події
Гривня «одужає» після відновлення співпраці з МВФ

Обговорення питання про співробітництво України з Міжнародним валютним фондом на засіданні Ради директорів Фонду 14 вересня 2016 року поліпшить макрофінансову стабільність у країні.

Про це прес-служба Національного банку повідомила інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація.

На думку заступника голови НБУ Дмитра Сологуба, «програма розширеного фінансування МВФ є відображенням загального бачення реформ українськими державними відомствами та міжнародною організацією».

Він підкреслив, що центробанк зробив усе можливе, щоб наблизити успішне завершення другого перегляду цієї програми.

«Продовження співпраці з МВФ є не лише джерелом збільшення міжнародних резервів країни, а, перш за все, запорукою проведення реформ, без яких українська економіка не зможе стати на шлях повернення до стійкого економічного зростання», – переконаний Д.Сологуб.

Як зазначають в НБУ, схвалення Радою директорів МВФ другого перегляду програми відкриє для України доступ до фінансування від інших міжнародних донорів і приватних інвесторів – як іноземних, так і українських.

Крім того, позитивне рішення Фонду «усуне психологічний тиск на валютний ринок і підтримає тенденцію до зменшення волатильності курсу гривні, перші ознаки якого спостерігаються протягом останніх днів», - переконані в Нацбанку.

Коментарі
Додати коментар