До новин

Інвестиції-2017: покласти $3-5 млрд в діряву кишеню

12 вересня, 2016
Події
Інвестиції-2017: покласти $3-5 млрд в діряву кишеню

Чиновники найвищого рангу планують притік мільярдів інвестицій в наступному році, хоча передумов для безпечного інвестування в український бізнес створюється вкрай недостатньо.

Про це повідомляє інформаційний портал«Банкрутство & Ліквідація.

Зокрема, Національна інвестиційна рада, яку очолює колишній голова Адміністрації Президента Борис Ложкін, планує залучити в Україну в наступному році $3-5 млрд інвестицій. «Я розраховую, що вже в наступному році Національній інвестраді вдасться реалізувати кілька серйозних інституційних ініціатив, а також залучити $3-5 млрд. Потенціал і можливості для хорошого старту у нас є», - написав на своїй сторінці у Facebook голова Національної інвестиційної ради Борис Ложкін (донедавна – глава Адміністрації Президента).

За його словами, залучення значного обсягу іноземного капіталу може забезпечити необхідне Україні багаторічне зростання ВВП на 6,5-9% щороку, але проблемою є те, що країна не може запропонувати готові інвестиційні проекти, в які можна було б вкласти $5-10 млрд.

Борис Ложкін повідомив, що одним з пріоритетів роботи Національної інвестиційної ради є створення «правильного» середовища для інвестора, зокрема і шляхом впровадження нових інструментів, які раніше не використовувались. Він наводить приклад країн північної Африки, де існує практика прямих угод між владою та великими інвесторами, які підписуються на рівні прем’єра або президента.

Попри бажання влади залучити в країну мільярди інвестицій, створення привабливого інвестиційного клімату в Україні проходить недостатньо активно – тільки на минулому тижні Верховна Рада «зарубала» два законопроекти, покликані підвищити інтерес до вкладання грошей в Україну. Мова йде про законопроекти, що мали вдосконалити процедури банкрутства в Україні: законопроект №2764 дозволив би конвертувати борги підприємства у статутний капітал з метою погашення заборгованості перед кредиторами, а законопроект №3132 був спрямований на підвищення ефективності процедур банкрутства.

Як уже неодноразово повідомлялось, ефективність процедур банкрутства в Україні вкрай низька - згідно з рейтингом Doing Business-2016, в Україні кредитори в результаті процедури банкрутства підприємств з кожного долара боргів отримують лише 8 центів.

Коментарі
Додати коментар