До новин

ФГВФО просить у Мінфіну додатково 8 мільярдів гривень

13 вересня, 2016
Події
ФГВФО просить у Мінфіну додатково 8 мільярдів гривень

Фонд гарантування вкладів фізосіб звернувся до Міністерства фінансів України за додатковим фінансуванням на суму 7,9 млрд грн.

Про це повідомляє  інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як сказав представник прес-служби ФГВФО: «На сьогодні Фонд має кошти для здійснення поточних виплат вкладникам неплатоспроможних банків. Однак якщо кількість неплатоспроможних банків до кінця поточного року збільшиться, Фонд не виключає можливості виникнення дефіциту коштів. Для його недопущення Фонд звернувся по додаткове фінансуванням до Міністерства фінансів України на суму 7,9 млрд грн».

За його словами, ФГВФО планує отримувати кошти окремими траншами тільки за умови настання реального дефіциту в разі настання неплатоспроможності нових банків і в обсягах, які забезпечать безперебійну виплату гарантованої суми відшкодування вкладникам цих банків.

Нагадаємо, що бюджетом України на 2016 рік було передбачено 16 млрд грн для фінансування ФГВФО. Крім того, передбачалася можливість збільшення цієї суми у разі необхідності.

Як повідомлялося, фінансові ресурси ФГВФО в серпні 2016 року скоротилися на 11,7% порівнянні з попереднім місяцем - до 6,586 млрд грн. Учасниками ФГВФО на 1 вересня 2016 року є 102 банки (місяцем раніше - 105 банків), тоді як їх кількість на 1 січня 2016 становила 118.

Коментарі
Додати коментар