До новин

Співпраця правоохоронців і НБУ пожвавилась

13 вересня, 2016
Події
Співпраця правоохоронців і НБУ пожвавилась

У серпні правоохоронці активізували співпрацю з НБУ щодо розслідувань правопорушень, здійснених у банківській сфері.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, посилаючись на прес-службу НБУ.

Національний банк України за січень-серпень 2016 року 101 раз надавав тимчасовий доступ до документів у межах розслідування кримінальних правопорушень, вчинених у банківській сфері.

Зокрема у серпні такий доступ надавався 21 раз з ініціативи: Генеральної прокуратури - 13 разів; Національного антикорупційного бюро (НАБУ) – 5 разів; Національної поліції України – 1 раз; СБУ - 2 рази.

У серпні зросла також кількість ухвал суду, за якими Національним банком надано доступ до документів Генеральній прокуратурі. Запитів на такий доступ від ГПУ у серпні Нацбанк отримав удвічі більше, ніж у липні.

«Збільшення відпрацьованих ухвал суду свідчить про ріст кількості кримінальних проваджень щодо правопорушень, здійснених у банківській сфері, у тому числі кримінальних проваджень, зареєстрованих Генеральною прокуратурою. Маємо надію, що правоохоронні органи найближчим часом зможуть довести до суду найбільш резонансні справи про доведення до банкрутства банків їхніми власниками і керівниками та готові й надалі до активної співпраці з правоохоронними органами в межах законодавства», - зповідомила в.о заступника Голови Національного банку Катерина Рожкова.

Нагадаємо, у березні 2015 року парламент України ухвалив Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності пов'язаних із банком осіб». Цим законом запроваджено кримінальну відповідальність керівників та власників банків за вчинення дій, що призвели до віднесення банківської установи до категорії неплатоспроможних, якщо це завдало великої матеріальної шкоди державі або кредиторам.

 

Коментарі
Додати коментар