До новин

ВСУ не зупинив банкрутства «Сумихімпрому»

14 вересня, 2016
Банкрутство підприємств
ВСУ не зупинив банкрутства «Сумихімпрому»

Колегія суддів Судової палати у господарських справах Верховного Суду України не стала розглядати скарги Фонду держмайна и Генеральної прокуратури про зупинку процедури банкрутства підприємства «Сумихімпром».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Відмовити у допуску справи № 5021/2509/2011 до провадження Верховного Суду України», - сказано в ухвалі Верховного Суду від 5 вересня.

Генпрокуратура просила переглянути постанову Вищого господарського суду від 19 квітня цього року, оскільки, на її думку, існують докази застосування судом касаційної інстанції одних і тих самих норм матеріального права, що призвело до ухвалення різних за змістом судових рішень у подібних правовідносинах.

Згідно з Єдиним державним реєстром судових рішень, справа про банкрутство «Сумихімпрому» була порушена Господарським судом Сумської області 24 жовтня 2011 року за заявою ТОВ «Компанія з управління активами «Промислові інвестиції», суд визнав безспірними вимоги цього кредитора в сумі 38 млн грн.

Господарський суд Сумської області 8 грудня 2015 року відмовив Фонду держмайна і «Сумихімпрому» в задоволенні клопотання про припинення провадження у справі про банкрутство.

Харківський апеляційний господарський суд 17 лютого 2016 року залишив це рішення без змін, і це рішення, відповідно, Вищий господарський суд залишив без змін своєю постановою від 19 квітня 2016 року.

Справа про банкрутство «Сумихімпрому» зараз розглядається у Господарському суді Сумської області. 22 червня суд зобов’язав Фонд держмайна розглянути план санації, який «Сумихімпром» ухвалило на зборах акціонерів 4 грудня 2014 року. Одночасно суд черговий раз продовжив строк санації «Сумихімпрому» на шість місяців – до 21 грудня 2016 року.

Фонд державного майна планує приватизувати «Сумихімпром» в листопаді цього року.

«Сумихімпром» виробляє фосфатні мінеральні добрива (53% продажу) та діоксин титану (40% продажу), входить до сотні найбільших держпідприємств України.
Коментарі
Додати коментар