До новин

«Червоного землероба» врятує тільки банкрутство?

14 вересня, 2016
Банкрутство підприємств
«Червоного землероба» врятує тільки банкрутство?

Державне підприємство «Дослідне господарство «Червоний землероб» півтора року не сплачує податків та не здійснює належних відрахувань до Пенсійного фонду.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація,.

Загальна площа сільськогосподарських земель господарства – 4932 га. Тут вирощується високоякісне насіння озимої пшениці, ярого ячменю, соняшнику, кукурудзи, багаторічних трав, яке реалізовується господарствам усіх форм власності.

Рік тому ДП ДГ «Червоний землероб» нібито врятували від рейдерського захоплення: весь врожай вартістю в 60 мільйонів гривень вивезли невідомо куди. Протягом року в господарстві спалили 3 комбайни, село фактично перетворилося на «зону бойових дій».

Працівники «Червоного землероба» два місяці не отримують зарплати, пенсіонери – пенсій.

В.о. директора ДП ДГ «Червоний землероб» Л. Рева усі звинувачення у причетності до викрадення минулорічного врожаю відкидає. Стосовно  заборгованостей каже, що рахунки підприємства заблоковані, тому неможливо погасити борги минулих років.

Дехто Реву зі злочинною схемою, коли НААН (Національна академія аграрних наук України) призначає нового директора дослідного господарства, а потім «не помічає», що урожай зникає. Учасниками «схеми» вважають і суди. За 10 днів, на які вони зняли арешт на зерно підприємства, все вкрали.

Вже кілька років не бачать своїх грошей інвестори та фермери.

Відповідно до рішення Господарського суду Черкаської області цього року ще не зібраний врожай державного підприємства передали новоствореній черкаській фірмі.

Проте люди боюяться, що й цього року вирощене ними знову вкрадуть.

Один з інвесторів запропонував свій вихід із ситуації – банкрутство.

За словами адвоката Наталії Майнард, банкрутство – це єдиний вихід із ситуації, що склалася. Якщо суд оголосить процедуру банкрутства, на підприємство призначать арбітражного керуючого, котрий стане розпорядником майна. Кандидатура арбітражного керуючого затверджується господарським судом.

Арбітражний керуючий повідомить усім кредиторам про порушення справи про банкрутство і складе реєстр кредиторів. Він також здійснюватиме нагляд за діяльністю керівників підприємства, щоб уберегти його від розкрадання.

На думку адвоката, люди нарешті отримають заборговане їм. Підприємство продовжить свою роботу після того, як розрахується з боргами, а тому боятися його закриття не варто.

Господарський суд уже взяв до розгляду справу про банкрутство державного підприємства.

Нагадаємо, що Державне підприємство «Дослідне господарство «Червоний землероб» було створено ще 1947 року. Господарство є багатогалузевим, основним напрямком розвитку є виробництво елітного та репродукційного насіння сільськогосподарських культур. 

Коментарі
Додати коментар