До новин

Співвласника КІБ Казьміна випустили з-під варти

14 вересня, 2016
Резонансні справи
Співвласника КІБ Казьміна випустили з-під варти

Шевченківський районний суд Києва закрив кримінальне провадження проти власника істотної участі в Комерційному індустріальному банку Євгена Казьміна.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, посилаючись на FinClub.

У рішенні суду по справі № 761/30146/16-к від 2 вересня говориться про задоволення відповідного прохання прокурора ГПУ Є.Бєлого.

Співвласник холдингу зі збору та переробки металобрухту «КВВ груп» Євген Казьмін 1 квітня 2016 року був визнаний НБУ власником істотної участі в КІБ, незалежно від формального володіння. Банк досі перебуває на етапі «структура власності з ознаками непрозорості - відбувається узгодження власників».

За даними на 8 липня 2016 року, Євген Казьмін опосередковано володів контролем над банком, оскільки ТОВ «Інко-Форт», якому належить 33,3% акцій банку, дочірнє підприємство «Феротранс» (32,98% акцій), ТОВ «Арго-дубль» (33,72% акцій) є номінальними власниками акцій банку, оскільки володіють належними їм акціями банку на користь Євгена Казьміна та виконують юридично значущі дії щодо акцій банку тільки на підставі його інструкцій і вказівок як бенефіціарного власника.

Євген Казьмін у березні ц.р. очолив наглядову раду КІБ, оскільки не приховував свого контролю над банком. Але вже в липні був звільнений з цієї посади, а в серпні його взагалі вивели з наглядової ради.

Євгена Казьміна підозрювали в правопорушеннях, передбачених ч.1 ст.14 (підготовка до злочину) і ч.3 ст.110-2 (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу.

Ще 28 квітня Євген Казьмін добровільно прибув до СБУ і в ході допиту в якості свідка «добровільно повідомив про обставини підготовки ним фінансування дій, скоєних з метою зміни меж територій та державного кордону України». Він перереєстрував свій кримський бізнес за правилами РФ, пересилав гроші з України на територію окупованого Криму, а також пропонував послуги з будівництва житла для ФСБ і МВС Росії.

1 травня він був заарештований, але вже 26 липня утримання під вартою було замінено на домашній арешт. Рішенням суду від 2 вересня цей арешт знято, а кримінальне провадження закрито.

Коментарі
Додати коментар