До новин

Банк «Союз» ліквідували неправомірно

15 вересня, 2016
Резонансні справи
Банк «Союз» ліквідували неправомірно

У суперечці власника банку «Союз» з Національним банком Київський апеляційний адміністративний суд 12 вересня ухвалив рішення на користь Сергія Дядечка.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Апеляційний суд визнав протиправними і скасував постанову НБУ № 299 / БТ від 28 квітня про відкликання ліцензії та ліквідації банку, рішення ФГВФО № 615 від 28 квітня про ліквідацію банку, а також скасував розпорядження НБУ № 1740- р від 6 червня про відкликання у банку «Союз» генеральної ліцензії на здійснення валютних операцій.

Апеляційні заяви НБУ і ФГВФО, які не погоджувалися з рішенням Окружного адміністративного суду Києва від 12 липня, який задовольнив позовні вимоги Сергія Дядечка в повному обсязі, були відхилені судом другої інстанції.

У прес-службі НБУ підтвердили, що апеляцію програли і мають намір подавати касацію.

Нагадаємо, що в.о. заступника голови НБУ Катерина Рожкова повідомила про підозри в змові суддів і власника банку «Союз» Сергія Дядечка. Начебто позивач подав до суду сім однакових заяв, і коли справа потрапила до певних суддів, інші були відкликані. «Ми найближчим часом маємо намір звернутися до Національного антикорупційного бюро з проханням перевірити наші підозри», – сказала вона.

Вперше рішення про ліквідацію банку «Союз» Нацбанк прийняв 15 березня за те, що «банк створював перешкоди для проведення фінансової  перевірки в березні 2016 року».

Коментарі
Додати коментар