До новин

Арбітражному майже подарували Bentley

15 вересня, 2016
Резонансні справи
Арбітражному майже подарували Bentley

Апеляційний суд Чернігівської області своїм вироком від 11 серпня 2016 року, розміщеним у Єдиному реєстрі судових рішень, заборонив виконавчій службі Мін'юсту дарувати автомобіль представницького класу Bentley Continental благодійному фонду, який очолює арбітражний керуючий Євген Діденко.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Відповідно до судових матеріалів, у 2010 році Чернігівська митниця затримала автомобіль марки Bentley Continental 2007 року випуску. Договір купівлі-продажу був підробленим, свідоцтво про реєстрацію та номерний знак належали іншим автомобілям, кузовний номер - змінений.

Українське бюро Інтерполу надало інформацію про те, що цей автомобіль розшукується поліцією Румунії. За даними експертів, ринкова вартість машини на 2012 рік становила 1,2 млн гривень.

За клопотанням представників митниці Новозаводський райсуд Чернігова постановою від 14 березня 2012 року дозволив конфіскувати Bentley на користь держави.

Автомобіль простояв на штрафмайданчику чотири роки, оскільки, за інформацією виконавчої служби, покупців на нього не знайшлося. У 2016-му із заявою на безкоштовне отримання Bentley звернувся глава благодійного фонду з міста Суми «Серцевий ініціатива».

Митники відмовилися дарувати благодійному фонду VIP-авто, оскільки машина перебувала під арештом. Проте за клопотанням «Серцевої ініціативи» прокуратура зняла арешт протягом місяця.

Виконавча служба Мін'юсту також вирішила поклопотатися про благодійний фонд. Головний державний виконавець територіального управління юстиції в Чернігівській області С. В. Петренко в липні ц.р. звернувся в Новозаводський суд Чернігова за дозволом віддати автомобіль на благодійні цілі. Основний аргумент - на конфісковану машину все одно немає покупців ось уже чотири роки.

Але суд відмовив, пославшись на процедуру, відповідно до якої такий дозвіл може бути виданий тільки за згодою комісії, до складу якої повинні входити представники виконавчої служби, митниці, податкової інспекції та фінансової служби.

Заявник спробував оскаржити цей вердикт в апеляційному суді, проте колегія суддів залишила постанову суду першої інстанції без змін.

Як повідомила головуючий суддя апеляційного суду Валентина Антипець: «Відповідно до реєстру юросіб, засновником і керівником фонду «Серцева ініціатива» в місті Суми є Євген Сергійович Діденко. Людина з таким самим ім'ям є арбітражним керуючим Сум, а адреса його прописки збігається з адресою реєстрації Фонду. За даними сайту youcontrol.com.ua, ця людина була директором понад 20 підприємств, які перебувають у стадії ліквідації або вже припинили свою діяльність».

Коментарі
Додати коментар