До новин

Україна таки отримає $ 1 млрд від МВФ

15 вересня, 2016
Події
Україна таки отримає $ 1 млрд від МВФ

Міжнародний валютний фонд ухвалив рішення про виділення Україні третього траншу фінансової допомоги в рамках програми EFF.

Це рішення було ухвалено на засіданні Ради директорів Фонду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард так прокоментувала ухвалене рішення: «Україна виявляє початкові ознаки відновлення, незважаючи на складні зовнішні умови і важку економічну кризу. Активність набирає обертів при тому, що інфляція швидко відступила, крім того підвищується рівень довіри».

На її думку, наявний прогрес у діях українського уряду з відновлення економіки: «Цей прогрес став можливим багато в чому завдяки реалізації програми влади, в тому числі розумної макроекономічної політики, сміливим крокам щодо приведення тарифів на енергію до рівня відшкодування витрат, а також заходів з відновлення банківської системи», - зазначила вона.

У той самий час К.Лагард наголосила, що для досягнення цілей програми МВФ для України уряду потрібно повністю виконати поставлені завдання, враховуючи «значні виклики в майбутньому».

Вона підкреслила, що для забезпечення стабільності Україні потрібен подальший прогрес у фінансових реформах. «Владі потрібно уникати змін у податковій політиці, які призводять до зростання дефіциту. Акцент повинен бути зроблений на поліпшенні податкового та митного адміністрування», - зазначила вона.

Директор-розпорядник МВФ згадала також про пенсійну реформу, яка повинна зменшити великий дефіцит Пенсійного фонду і вивести пенсії на «стабільний рівень».

Глава МВФ сказала також про грошово-кредитну політику і реформи фінансового сектору в Україні, які «почали приносити результати». За її словами, пріоритетом тут має стати скорочення інфляції, відновлення міжнародних резервів і поступова відмова від адміністративних заходів, які досі застосовуються. Важливо також здійснити «перебудову і роздержавлення держпідприємств» і запровадити кримінальне переслідування випадків корупції на високому рівні, – додала вона.

Нагадаємо, що схвалення Радою директорів МВФ рішення про виділення Україні третього траншу фінансової допомоги відкриє для України доступ до фінансування від інших міжнародних донорів і приватних інвесторів. Київ, зокрема, розраховує отримати фінансову допомогу від ЄС у 600 млн євро. 

Коментарі
Додати коментар