До новин

Гонтарева заробляла і заробляє на енергетичних схемах Януковича - Кужель

16 вересня, 2016
Події
Гонтарева заробляла і заробляє на енергетичних схемах Януковича - Кужель

Голова Національного банку України Валерія Гонтареєва заробляє на схемах колишнього президента-«регіонала» Віктора Януковича.

Про це заявила народний депутат, заступник голови Комітету ВР з промислової політики і підприємництва Олександра Кужель, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, посилаючись на «Українські новини».

Кужель впевнена, що Гонтарева була обізнана з усіма фінансовими схемами, які запроваджували представники колишнього режиму. За її словами, коли Тимошенко призначили віце-прем'єромзо енергетики, «вона як бізнесмен, який знає всі ці схеми в енергетиці, ці схеми відразу знищила... І Гонтарева знає всі ці схеми, вона заробляла на них... І продовжує заробляти», - переконана Кужель.

Вона заявила, що фракція «Батьківщина» ніколи не проголосує за закон про спецконфіскацію в редакції, запропонованій депутатами з «Народного фронту». На її переконання, від цього закону «може постраждати будь-який громадянин України. Припустимо, у вас конфіскували квартиру, потім продали за 3 тисячі гривень, ви виграли суд, довели невинуватість, і вам повернули ці 3 тисячі», - пояснила Кужель.

«Вони брехали, що гроші лежать в «Ощадбанку», це деривативи - цінні папери держави. Це державні облігації на суму півтора мільйона або навіть більше, які належать Арбузову... Вони пропонують продати ці папери з дисконтом, а ми категорично проти. Тому що ці папери є внутрішнім державним боргом. Їх потрібно просто погасити, і на цю суму зменшити державний борг», - сказала Кужель.

На її думку, «Батьківщина» та інші фракції підтримають редакцію закону про спецконфіскацію, яка розроблена парламентським Комітетом з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності. У комітеті «юридично вивели кожну пропозицію, щоб не було вакханалії. Там дійсно при бажанні можна все це заарештовувати», - переконана депутат.

Кужель переконана, що для повернення активів оточення колишнього президента необхідна серйозна доказова база. «Має бути виписаний нормальний, зрозумілий механізм - як допомогти в даному випадку. Якщо немає доказової бази, вибачте», - сказала вона.

Нагадаємо, механізми конфіскації майна екс-президента Януковича виписані в трьох законопроеках.

Перший із них (№4057) був запропонований фракцією «Народний фронт» і внесений до порядку денного парламенту тільки з четвертого разу. Однак документ зазнав серйозної критики з боку депутатів з інших фракцій і експертів і пізніше був відкликаний його авторами.

Потім з'явився законопроект № 4811, який депутати не змогли внести до порядку денного. Експерти розкритикували і цей проект.

Останнім з'явився третій варіант - № 4890 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей стягнення в дохід держави необґрунтованих активів і активів, власник яких не встановлений». 14 вересня Кабмін схвалив цей законопроект і вніс його на розгляд Верховної Ради. 

Коментарі
Додати коментар