До новин

НАБУ підозрює службовців Ощадбанку в зловживаннях

20 вересня, 2016
Резонансні справи
НАБУ підозрює службовців Ощадбанку в зловживаннях

Слідчі Національного антикорупційного бюро України підозрюють службових осіб Ощадбанку в зловживаннях в інтересах «Креатив Груп».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

5 вересня слідчі НАБУ звернулись до Солом’янського районного суду Києва з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів з Кіровоградського обласного управління Ощадбанку щодо відкриття та обслуговування рахунків ПрАТ «Креатив». Суд відмовив у задоволенні клопотання.

В тексті ухвали суду вказано, що НАБУ розслідує кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу («зловживання владою або службовим становищем»), за фактом «зловживання службовим становищем службовими особами АТ «Ощадбанк», що спричинило тяжкі наслідки».

Під час досудового розслідування НАБУ встановило, що службові особи Ощадбанку у січні-липні 2015 року, зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч інтересам служби, неправомірно сприяли ПАТ «Креатив Груп»: достовірно знаючи про незадовільний фінансовий стан компанії, вони умисно не вживали заходів з подання позовів про стягнення дебіторської заборгованості товариства у розмірі понад 6,7 млрд грн.

Як повідомлялось,наприкінці липня Дніпропетровський апеляційний господарський суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу ПрАТ «Креатив», яке просило скасувати рішення Госпсуду Кіровоградської області від 16 листопада 2015 року. Рішенням Госпсуду Кіровоградської області було задоволено позов ПАТ «Укрсоцбанк» (представник синдикату банків) до ПрАТ «Креатив» про звернення стягнення на предмет застави для погашення заборгованості за кредитним договором від 12.09.2012 в сумі 73,95 млн дол., що за офіційним курсом НБУ на дату подачі позову було еквівалентно 1,67 млрд грн.
Коментарі
Додати коментар