До новин

Приватизація Бердянського порту закінчиться його банкрутством, - нардеп

16 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
Приватизація Бердянського порту закінчиться його банкрутством, - нардеп

Депутат Верховної Ради з фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв вважає, що включення Бердянського морського торгового порту (Запорізька область) до переліку підприємств, що підлягають приватизації, призведе до його банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Бердянськ 24".

Самі представники порту також впевнені, що в нинішній ситуації нічого хорошого, це не обіцяє. Колектив звернувся до парламенту з проханням не включати їх підприємство в списки приватизації. Текст звернення був зачитаний на загальних зборах, присвячених підсумкам роботи порту в першому кварталі 2015 року. Документ передали присутньому на заході народному депутату Сергію Соболєву.

"Приватизація доречна для тих держоб'єктів, які нездатні самостійно виживати в конкурентному середовищі і потребують інвесторах. Бердянський порт зараз до таких явно не відноситься. Рентабельність виробництва в 76% і абсолютно чиста сплата всіх податків. Навряд чи навіть хтось з приватників здатний на такі показники. Якщо тільки порт приватизують, то майже гарантовано сюди завезуть команду юристів та менеджерів, які візьмуться мінімізувати доходи. Далі банкрутство і про підприємстві, що має величезне значення для міста і країни, можна буде забути", - заявив Соболєв.

Не приховував свого ставлення до такої перспективи і в.о. начальника порту Микола Ільїн.

"Про ідею і стратегією приватизації такого рівня підприємств можна міркувати. Але думаю, зараз вкрай несприятливий час для таких дій. Війна, економічна нестабільність. Серйозного інвестора це насторожить", - зазначив Ільїн.

У першому кварталі 2015 Бердянський порт приблизно на 50% збільшив обсяги перевалки вантажів по відношенню до аналогічного періоду минулого року. За словами Миколи Ільїна, середня заробітна плата на підприємстві становить близько 11 тис. грн.

Нагадаємо, що на початку квітня до Верховної Ради було подано законопроект щодо включення українських портів до переліку підприємств, що підлягають приватизації.

Коментарі
Додати коментар