До новин

Член ВРЮ Гречківський, який вимагав $500 тис., або опиниться під вартою, або відбудеться заставою

22 вересня, 2016
Резонансні справи
Член ВРЮ Гречківський, який вимагав $500 тис., або опиниться під вартою, або відбудеться заставою

Члена Вищої ради юстиції Павла Гречківського підозрюють у тому, що він вимагав 500 тисяч доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на «Українську правду».

Генпрокурор у чора, 21 вересня, повідомив про затримання арбітражного керуючого Мін’юсту, який «у змові з членом ВРЮ отримав 150 тис. дол.».

З’ясувалося, що цим членом ВРЮ є Павло Гречківський, котрий близький до нардепа БПП Олександра Грановського й займався питаннями, пов'язаними із Госпсудом.

Відомо, що Гречківський та заступник голови Вищого господарського суду Артур Ємельянов є співвласниками заповідної землі на Жуковому острові у Києві.

Як повідомила речниця Національної асоціації адвокатури Дар'я Глущенко: «Учора на 17 годину він (Гречківський. – Ред.) був викликаний повісткою в ГПУ. І з'явився в департамент ГПУ на вулиці Петлюри вчасно. Допит почався о 20:20 і завершився о 23:00. Там йому вручили повідомлення про підозру».

21 вересня Вища рада юстиції попросила Гречківського призупинити свою діяльність як члена ВРЮ до завершення розслідування щодо хабарництва.

Сьогодні, 22 вересня, на засідання Вищої ради юстиції член ВРЮ П.Гречківський з’явився із запізненням.

За словами Д.Глущенко, станом на 11-у ранку він перебував у приміщенні ВРЮ. Вона пояснила, що зранку Гречківський зі своїм адвокатом Євгеном Солодьком були в Генеральній прокуратурі, звідки вийшли о 10:40.

Пробули вони в ГПУ довше, ніж розраховували. Там їм вручали клопотання про обрання запобіжного заходу. Прокуратура просить для Гречківського утримання під вартою або заставу.

Коментарі
Додати коментар