До новин

Стартова ціна ОПЗ обговорюватиметься на наступному засіданні уряду

22 вересня, 2016
Резонансні справи
Стартова ціна ОПЗ обговорюватиметься на наступному засіданні уряду

Фонд державного майна винесе на наступне засідання уряду рішення про стартову ціну Одеського припортового заводу для проведення приватизаційного аукціону на початку листопада.

Про це глава ФДМ Ігор Білоус повідомив журналістам перед засіданням уряду в середу, 21 вересня, пише  інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація

«Я думаю, що на наступне засідання Кабміну ми вже можемо винести рішення про стартову ціну (ОПЗ. – Ред.) і додаткові умови. Додаткові умови будуть в частині ціни, в частині банківської гарантії», - повідомив він.

За словами Білоуса, інвестори очікують офіційного рішення уряду для підготовки до участі в приватизаційному аукціоні.

Сьогодні, 22 вересня, Кабінет міністрів України має ухвалити необхідні рішення для відновлення роботи Одеського припортового заводу з 1 жовтня для його подальшої приватизації.

Як повідомив Прем’єр-міністр: «Сьогодні ми приймемо рішення, яке дасть можливість ОПЗ відновити з 1 жовтня свою роботу».

За словами Гройсмана, уряд також має забезпечити максимально прозорий і ефективний процес приватизації: «Ми повинні прийняти всі необхідні рішення для того, щоб процес приватизації був публічним, відкритим, і щоб ми це зробили на якомога вигідніших умовах для української держави і українського народу».

ФДМ виніс на розгляд Кабміну питання про надання Одеському припортовому заводу преференційних умов поставки 300 млн куб м газу для запуску підприємства з 1 жовтня для подальшого його продажу і  приватизації.

Нагадаємо: ОПЗ зупинив свою роботу в серпні через відсутність поставок газу. За словами глави ФДМ, непрацюючий Одеський припортовий завод має близько 7-9 млн грн збитків щомісяця.

На сьогодні ОПЗ має борг перед компанією Ostchem Дмитра Фірташа в розмірі $193 млн. Штрафні санкції по цьому боргу становлять близько $58 млн, інші заборгованості всередині країни - 840 млн грн, або близько $32 млн дол.

За підрахунками Ігоря Білоуса, для повноцінної роботи підприємства необхідно $100 млн обігових коштів.

Білоус також зазначив, що на повторну приватизацію, яка має відбутися на початку листопада, необхідно знизити стартову ціну ОПЗ до $150 млн з урахуванням великої заборгованості та для залучення більшого кола покупців.

Нагадаємо, що на аукціоні в липні, який не відбувся через відсутність заявок інвесторів, стартова ціна підприємства становила $520 млн.

Коментарі
Додати коментар