До новин

ПриватБанк у Коломойського все-таки заберуть

23 вересня, 2016
Резонансні справи
ПриватБанк у Коломойського все-таки заберуть

ПриватБанк, швидше за все, буде націоналізований. Там уже тиждень сидять представники НБУ.

Одночасно йде удар по активах двох великих промисловців – Ігоря Коломойського і Дмитра Фірташа, повідомляє  інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, посилаючись на «Вести».

Взаємодія АП з Ігорем Коломойським відбувається по кількох напрямках – банківському, медійному та політичному. Банкова усуває від фінансових потоків людей, близьких до Арсенія Яценюка.

У ЗМІ з'явилася інформація про підготовку націоналізації найціннішого активу Коломойського - Приватбанку. Джерело, обізнане з ситуацією, повідомило «Вестям», що фінустанова, швидше за все, буде націоналізована.

«Там уже тиждень сидять представники НБУ (за іншими даними, доступ їм дали кілька місяців тому. – Ред.), їм передають електронні ключі, коди, серверне обладнання. Паралельно інформацію дивиться СБУ: більше третини рахунків підприємств перебуває в цьому банку, цікавий рух коштів», - повідомив співрозмовник.

Самі банкіри інформацію не підтверджують, хоча в політичних колах про дії з банком знають. «Це угода під тиском США і МВФ. Фонд зацікавлений в тому, щоб ключовий банк працював за їхніми правилами і не міг використовуватися для політичного тиску, - вважає політтехнолог Андрій Золотарьов. - З іншого боку, Коломойському могли пообіцяти сприяння при приватизації - наприклад, Одеського припортового заводу».

За даними «Известий», ще в середині 2000-х частина земельних ділянок навколо ОПЗ була скуплена структурами, близькими до групи «Приват». «Це блокувало прихід інвестицій, оскільки не давало можливості розширювати потужності», - сказав співрозмовник з одеської адміністрації.

Коментарі
Додати коментар