До новин

Лише п'ять банків зможуть претендувати на право здійснювати бюджетні виплати

26 вересня, 2016
Події
Лише п'ять банків зможуть претендувати на право здійснювати бюджетні виплати

Дві третини банків, які могли б претендувати на участь у новому конкурсі Мінфіну на право здійснювати бюджетні виплати, не зможуть брати участь в конкурсі через наявність податкової заборгованості.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація., посилаючись на FinClub.

Як писав портал Банкрутство & Ліквідація, 22 вересня Кабінет міністрів затвердив нові критерії відбору уповноважених банків для виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, пенсій і грошової допомоги.

Якщо зараз таких установ чотири десятки, то після конкурсу їх залишиться трохи більще десяти.

«За підрахунками Незалежної асоціації банків, новим вимогам Кабміну відповідають лише 14 банків», - заявляв глава ради НАБУ Роман Шпек.

Яе вважає FinClub, до конкурсу можуть допустити такі 14 банків: ПриватБанк, Ощадбанк, Укрексімбанк, Райффайзен Банк Аваль, Укргазбанк, Укрсоцбанк, УкрСиббанк, Альфа-банк, ПУМБ, Креді Агріколь Банк, ОТП Банк, банк «Південний», Кредобанк і Прокредит банк.

Однак у постанові зазначено, що банки на момент проведення конкурсу не повинні мати заборгованості зі сплати податків і зборів.

За останніми даними Державної фіскальної служби, дев'ять банків із вищезгаданих 14-ти мали податкову заборгованість на 21 вересня.

Борги накопичили найбільший банк (ПриватБанк), два державних банки (Ощадбанк і Укрексімбанк), «дочки» іноземних банків (Райффайзен Банк Аваль, Укрсоцбанк, ОТП Банк, Кредобанк, Прокредит Банк), а також банк «Південний».

«Станом на 21 вересня платник податків має податковий борг і відповідно до пункту 88.2 статті 88 Податкового кодексу України у органів державної податкової служби з’явилося право податкової застави на майно такого платника», - зазначається стосовно кожного з дев'яти банків у спеціальній базі даних ДФС з перевірки податкової заборгованості платників.

Щоб брати участь у конкурсі Мінфіну, їм доведеться заплатити всю свою податкову заборгованість, у тому числі ту, що оскаржується в судах.

Не було боргів тільки у 5 установ, які могли б брати участь у конкурсі Мінфіну: державного Укргазбанку, «дочок» іноземних Альфа-банку, УкрСиббанку, Креді Агріколь Банку та банку з національним капіталом - ПУМБ.

Коментарі
Додати коментар