До новин

З 19 млрд грн Коломойського знято арешт

26 вересня, 2016
Резонансні справи
З 19 млрд грн Коломойського знято арешт

Суд зняв арешти з рахунків PrivatBank Cyprus у справі про 19 млрд грн рефінансування НБУ.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, посилаючись на Finbalance.

Печерський райсуд м. Києва 09, 13 та 16 вересня прийняв низку ухвал в рамках кримінального провадження, відкритого Генпрокуратурою за фактом заволодіння службовими особами Приватбанку 19 млрд грн рефінансування НБУ, якими задовольнив клопотання представників компаній TRADE POINT AGRO LIMITED, ZAO UKRTRANSITSERVICE LTD, ROSSYAN INVESTING CORP, MILBERT VENTURES INC. та скасував арешти їхніх рахунків у PrivatBank Cyprus, які були накладені цим же судом 29 липня, – йдеться в повідомленні суду.

Нагадаємо, за даними слідства, службові особи ПриватБанку шляхом зловживання своїм службовим становищем протягом 2014 року заволоділи коштами НБУ в сумі понад 19 млрд грн, виділеними на рефінансування ПриватБанку, шляхом перерахування пов’язаним 42 підприємствам кредитів у сумах від 18 до 73 млн дол (під заставу майнових прав на товар).

Ці самі 42 компанії, в свою чергу, уклали сумнівні (на думку слідчих) угоди, здійснивши 100% передплату та перерахувавши (для отримання товарів) вказані грошові кошти на рахунки нерезидентів: TEAMTREND LIMITED, TRADE POINT AGRO LIMITED, COLLYER LIMITED, ROSSYAN INVESTING CORP, ZAO UKRTRANSITSERVICE LTD, MILBERT VENTURES INC.

«Однак поставка товарів до цього часу не відбулася. Грошові кошти до теперішнього часу не повернуті. Таким чином, службові особи ПАТ КБ «ПриватБанк» не забезпечили виконання відшкодування можливих збитків унаслідок невиконання чи неналежного виконання умов кредитних договорів», - йшлося в ухвалі суду від 29 липня.

У ПриватБанку підозри ГПУ спростовували, наголошуючи, що вважають «безпідставними вислови деяких конкурентів про те, що банк використовував кошти від рефінансування на будь-які операції, крім повернення вкладів».

Суддя Печерського райсуду м. Києва так пояснив рішення щодо зняття арешту з рахунку, зокрема, TRADE POINT AGRO LIMITED:

«Доводи слідчого у клопотанні про накладення арешту на майно, що грошові кошти на арештованому рахунку є саме тими коштами, попередньо виділеними на рефінансування ПАТ КБ «ПриватБанк», спростовуються, оскільки доказів, які могли б слугувати підтвердженням даних доводів, слідчому судді не надано.

Cлідчий суддя вважає, що слідчим, на даній стадії досудового розслідування не доведено, що є необхідність у забезпеченні кримінального провадження, як арешт рахунку Компанії «TRADE POINT AGRO LIMITED», з чим кримінально-процесуальний закон пов`язує можливість скасування арешту майна.

Враховуючи, що у матеріалах клопотання відсутні достатні докази вчинення злочину за участю компанії TRADE POINT AGRO LIMITED, наявність підстав вважати, що існує правова підстава для арешту рахунку компанії, взагалі спростовується».

Нагадаємо, що 16 серпня слідчий суддя Печерського райсуду м. Києва відмовив слідчому Генпрокуратури в задоволенні клопотання про арешт коштів на рахунках TEAMTREND LIMITED у кіпрській «дочці» ПриватБанку в рамках досудового розслідування у цьому ж кримінальному провадженні
Коментарі
Додати коментар