До новин

Суд ввів процедуру санації компанії-власника 25% акцій «Текстерно»

04 жовтня, 2016
Банкрутство підприємств
Суд ввів процедуру санації компанії-власника 25% акцій «Текстерно»

Господарський суд Києва 27 вересня ввів процедуру санаціі ТОВ «Лоджистік Сервіс», яке спеціалізується на торгівлі нафтопродуктами та володіє 25% акцій ВАТ «Тернопільське об'єднання «Текстерно».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на повідомлення Вищого господарського суду України (ВГСУ).

У повідомленні ВГСУ сказано, що керуючий санацією «Лоджистік Сервіс» – Євген Кудляк, сума кредиторської заборгованості складає 275 млн гривень, строк подачі заявок інвесторами не може перевищувати двох місяців – до 27 листопада 2016 року.

Згідно Єдиного державного реєстру судових рішень, в червні 2014 року ТОВ «Київагронафтотрейд» звернулося до Господарського суду Києва з заявою про порушення справи про банкрутство «Лоджистік Сервіс» у зв'язку з тим, що компанія не могла погасити просрочену заборгованість за договором поставки у сумі 531,9 тис гривень. В липні того ж року суд порушив справу про банкрутство «Лоджистік Сервіс» та призначив розпорядником майна боржника арбітражного керуючого Євгена Кудляка.

У 2015 році суд зупиняв та поновляв провадження по справі про банкрутство.

У грудні 2015 року суд визнав кредиторами «Лоджистік Сервіс» компанії: Marasco Trading Limited з боргами на суму 12,4 млн гривень, ТОВ «Торговий дім «Альтаір» - на суму 57,7 млн гривень; фізичну особу на суму 5,9 млн гривень,  ВАТ «Тернопільське об'єднання «Текстерно» - на суму 112,7 млн гривень; ПАТ «Банк Форум» -  на суму 84,3 млн гривень, ТОВ «Київагронафтотрейд» на суму 531,9 тис гривень, «Райффайзен Банк Аваль» - на суму 1,5 млн гривень. Суд також вніс окремо до реєстру вимог кредиторів вимоги «Банк Форум» на суму 27,1 млн гривень та вимоги «Райффайзен Банк Аваль» на суму 150,7 млн гривень, як такі, що забезпечені заставою майна боржника.

Згідно Єдиного державного реєстру юридичних осіб, бенефіціарним власником «Лоджистік Сервіс» є Валерій Ломач, який багато років пропрацював на ВАТ «Лисичанськнафтопродукт», очолював компанії, що займались імпортом та переробкою нафти. Після того, як на український ринок вийшли потужні компанії-трейдери нафтопродуктів, що володіли родовищами нафти та нафтопереробними підприємствами, зрозумів, що його витискають з цього ринку і почав шукати інший бізнес. У 2002 році його ТОВ «Лоджистік Сервіс» придбала 25% акції «Текстерно» і вклала в реконструкцію комбінату EUR35 млн.. За даними на другий квартал цього року, ще 29,5% акцій «Текстерно» належать компанії Scepel Limited з Віргінських островів, 25% - державі.

«Текстерно» - єдиний в Україні виробник бавовняних тканин з повним технологічним і виробничим циклом, його частка в вітчизняному виробництві бавовняних тканин складає до 90%. Збиток «Текстерно» за 2015 рік склав 56,9 млн гривень, за 2014 рік – 63,8 млн гривень.

Коментарі
Додати коментар