До новин

Банкрутуючий «Сумихімпром» виплачує десятки тисяч євро неіснуючим юристам

07 жовтня, 2016
Банкрутство підприємств
Банкрутуючий «Сумихімпром» виплачує десятки тисяч євро неіснуючим юристам

Суд 20 вересня 2016 року дав доступ слідчому прокуратури Сумської області до документів про банкрутство ПАТ «Сумихімпром», за якими правоохоронці будуть відслідковувати, куди банкротуюче підприємство витрачає по 10 тисяч євро щомісяця.

Про це йдеться в ухвалі Зарічного районного суду міста Суми у справі № 591/5584/15-к, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Клопотання про доступ до документів заявлено в рамках розслідування кримінального провадження №42013200000000016 від 14.01.2013 щодо протиправних дій службових осіб «Сумихімпрому», внаслідок чого інтересам держпідприємства завдано 300 млн грн збитків.

Банкрутство «Сумихімпрому» стартувало у 2011 році. У 2012 році на підприємстві було введено процедуру санації.

У квітні 2014-го керуючий санацією «Сумихімпрому» уклав договір із ДП «Центр правового консалтингу» про надання юридичних послуг у справі про банкрутство «Сумихімпрому». Щомісячна винагорода компанії складає 10 тис. Євро. Цей договір діє по сьогодні. І юридична компанія вже отримала від держпідприємства 5,37 млн грн.

Прокурори наголошують, що у судових справах, де «Сумихімпром» представляла ця компанія, рішення на користь держпідприємства не приймалися. Слідчі мають дані, що фактично «Сумихімпром» на цих судових засіданнях представляли працівники юридичного відділу держпідприємства. Всього «Сумихімпром» має у відповідному відділі 10 працівників, які можуть представляти підприємство у судах.

Слідчий прокуратури попросив про доступ до документів про банкрутство «Сумихімпрому» з метою підтвердження чи спростування участі вже згаданої компанії у судових засіданнях.

Роботу державного ПАТ «Сумихімпром» контролює менеджмент Дмитра Фірташа, чия група орендувала у держави завод за часів Віктора Януковича.

За даними Smida, керуючим санацією «Сумихімпрому» є Ігор Лазакович, голова правління підприємства, який раніше працював заступником голови правління ЗАТ «Кримський Титан» Фірташа.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ВСУ не зупинив банкрутства «Сумихімпрому».

Коментарі
Додати коментар