До новин

ЗМІ: Майно «Океану» передали на зберігання людині, що фігурує у справах про крадіжки

11 жовтня, 2016
Резонансні справи
ЗМІ: Майно «Океану» передали на зберігання людині, що фігурує у справах про крадіжки

Виконавчим директором ТОВ «Океан – Судноремонт», якому «на відповідальне» зберігання передали цілісно-майновий комплекс Миколаївського суднобудівного заводу «Океан», є Валерій Морозов, що фігурує в низці кримінальних справ у якості обвинуваченого у привласненні коштів, шахрайстві та доведенні до банкрутства підприємств.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням миколаївські ЗМІ.

9 вересня 2016 року Печерський районний суд Києва заарештував майно заводу «Океан», передавши його екс-президенту ПАТ «МСЗ «Океан» Леоніду Шуміло на відповідальне зберігання. Ліквідатор заводу Ірина Сербін вважає це рішення суду незаконним.

За інформацією, якою володіють миколаївські журналісти, Валерій Морозов є фігурантом низки кримінальних проваджень щодо його діяльності в якості співзасновника підприємства ТОВ «Микавтоіндустрія», директором якого він є нині. Також він фігурує у справі в махінаціях на підприємстві «Порт – Сервіс», директором якого був до вересня 2010 року. Співзасновником «Порт – Сервіс», щодо якого розпочато справу про банкрутство, є дружина Валерія Морозова – Світлана Морозова. У лютому 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено дані про кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 190 за фактом заяви про присвоєння Валерієм Морозовим, його дружиною Світланою Морозовою і Юрієм Щербиною коштів у сумі 20,5 мільйонів гривень ТОВ «Порт-Сервіс».

У розпорядженні журналістів є копія заяви голови правління ПАТ «Банк Кредит Дніпро» про те, що директор ТОВ «Порт-Сервіс» Юрій Щербина і засновник даного підприємства Світлана Морозова (дружина Валерія Морозова) в 2011 році надали завідомо неправдиву інформацію до банку з метою отримання кредиту. За даними видання, в 2009 – 2012 роках Валерій Морозов, а потім і новий директор підприємства Юрій Щербина шляхом укладення фіктивних договорів та виведення з підприємства коштів, у тому числі і за рахунок кредитів, довели «Порт-Сервіс» до банкрутства.

Крім того у тому 2013 році до ЄРДР внесено дані про кримінальне провадження за заявою ТОВ «Микоавтоіндустрія» за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання посадовим становищем Валерієм Морозовим, який обіймав посаду заступника директора, в особливо великих розмірах за ознаками злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Вказується, що Валерій Морозов в 2012 році «вкрав» автомобіль підприємства Jaguar XJ8, обернувши його спочатку на користь ТОВ «Порт-сервіс», шляхом фальсифікації документів про продаж майна, а потім закінчивши схему передачею автомобіля Морозову Миколі (батька Валерія Морозова), чим було завдано шкоди підприємству на суму 760 тисяч гривень.

У 2013 році прокуратурою було також розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 185 КК України за заявою директора ТОВ «Микоавтоіндустрія» Юрія Трубянова. Він заявив, що Валерій Морозов за попередньою змовою з Морозовим В. В. проник в приміщення підприємства, що заподіяло збиток компанії на майже 240 тисяч гривень.

На сьогоднішній день Валерій Морозов є виконавчим директором ТОВ «Океан–Судноремонт», якому рішенням Печерського районного суду Києва передано на відповідальне зберігання цілісно-майновий комплекс суднобудівного заводу «Океан», який знаходиться на стадії ліквідації.

Раніше повідомлялося, що згідно з Державного реєстру майнових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, все нерухоме майно самого ТОВ «Океан-Судноремонт» перебуває під арештом з 1 квітня 2015 за постановою про арешт відділу Державної виконавчої служби Деснянського районного управління юстиції Києва №46485158 від 3 березня 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, арбітражний керуючий ПАТ «Миколаївський суднобудівний завод «Океан» Ірина Сербін не передавала директору ТОВ «Океан-Судноремонт», який фактично є представником російських власників заводу, права розпоряджатися майном підприємства.

Коментарі
Додати коментар