До новин

Суд вирішив не арештовувати мільярди компанії-фігуранта справи банку «Михайлівський»

19 жовтня, 2016
Резонансні справи
Суд вирішив не арештовувати мільярди компанії-фігуранта справи банку «Михайлівський»

Шевченківський райсуд Києва відмовився накладати арешт на 2,295 млрд грн фінкомпанії «Фагор», що є фігурантом кримінального провадження проти банку «Михайлівський».

Про це йдеться в ухвалі суду від 10 жовтня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно з рішенням, поліція 7 жовтня звернулася до Шевченківського суду із клопотанням, погодженим прокуратурою Києва, про арешт коштів компанії «Фагор» на рахунку в Платинум Банку в межах завданих збитків у 2,295 млрд гривень.

Раніше Фонд гарантування вкладів повідомляв, що 19 травня напередодні введення тимчасової адміністрації до банку «Михайлівський» керівництво фінустанови перепоступилося 111 тисячами кредитних договорів фінкомпаніям «Плеяда» і «Фагор».

Згодом «Фагор» закликав позичальників банку «Михайлівський» погашати заборгованість за кредитами на користь нього, а не банку «Михайлівський» і Фонду гарантування.

За даними Фонду, «Фагор» і «Плеяда» були афілійованими з акціонерами банку «Михайлівський».

Напередодні визнання банку «Михайлівський» неплатоспроможним його керівник і акціонер Ігор Дорошенко звільнився й обійняв посаду головного виконавчого директора компанії PT Platinum Public Limited, що є власником 100% акцій Платинум Банку.

Виходячи з матеріалів слідства, у «Фагора» відкритий рахунок у Платинум Банку.

Вивчивши клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що воно підлягає поверненню для усунення недоліків.

Як повідомлялося, у жовтні Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка на два місяці з правом внесення 137,8 млн гривень застави.

21 вересня перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко повідомив, що власник збанкрутілого банку «Михайлівський» Віктор Поліщук втік за кордон.

У травні до банку «Михайлівський» була введена зовнішня адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

23 травня правління Національного банку прийняло рішення про віднесення ПАО «Банк Михайлівський» до категорії неплатоспроможних.

У липні Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію банку.

Коментарі
Додати коментар