До новин

ГПУ оголосила підозру екс-голові і заступнику Вищого госпсуду

19 жовтня, 2016
Резонансні справи
ГПУ оголосила підозру екс-голові і заступнику Вищого госпсуду

Генпрокуратура повідомила про підозру колишнім голові Вищого господарського суду та його заступнику, а нині суддям цього суду.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сторінку Facebook генпрокурора Юрія Луценко.

Йдеться про суддів Артура Ємельянову та Віктора Татькова, яким повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 376, ч. 2 ст. 376-1 КК України.

«Слідство має докази того, що ці особи в 2011- 2014 роках фактично підпорядкували собі систему прийняття судових рішень. Досліджується близько 7000 випадків незаконного втручання в автоматизовану систему розподілу справ та заяв, втручання в діяльність суддів з метою винесення ними потрібних зловмисникам неправосудних рішень в господарчих судах всіх інстанцій», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада звільнила Татькова з посади голови Вищого госпсуду за законом про люстрацію 29 вересня.

У своїй декларації за 2013 рік Ємельянов, який за часів Януковича був у керівництві Вищого госпсуду, задекларував дві земельні ділянки, два житлових будинки і 12 квартир. Утім, колеги по суддівському корпусу не побачили у декларації Артура Ємельянова невідповідності рівню його доходів.

Коментарі
Додати коментар