До новин

Банкрутство ОНПЗ: суд перенесено на 1 листопада

20 жовтня, 2016
Банкрутство підприємств
Банкрутство ОНПЗ: суд перенесено на 1 листопада

Одеський апеляційний господарський суд відклав розгляд скарги на рішення суду першої інстанції про банкрутство й розподіл майна ПАТ «Одеський нафтопереробний завод».

Таке рішення ухвалила в середу, 19 жовтня, колегія суддів апеляційного господарського суду, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Після оголошення розгляду справи представник кіпрської компанії Empson Limited передав колегії суду, на якому головував Геннадій Зеленов, пакет документів, що стали підставою для рішення першої інстанції про внесення компанії до реєстру кредиторів ПАТ «Одеський НПЗ».

Члени колегії порадились на місці й винесли ухвалу відкласти слухання справи, з урахуванням значного обсягу документів, що мають підтвердити наявність боргів ПАТ «Одеський НПЗ» перед кіпрською компанією Empson Limited.

Наступне засідання суду призначено на 1 листопада, оголосив головуючий на процесі суддя Зеленов.

Попереднє засідання колегії суддів Одеського апеляційного господарського суду 5 жовтня було зірване групою пікетувальників, які спершу мітингували перед будівлею суду, а на початку засідання суду хтось із присутніх бризнув за допомогою шприца зеленкою в напрямку членів колегії.

Судді залишили залу засідань, де мали розглянути апеляційну скаргу на рішення Господарського суду Одеської області від 18 серпня про наявність непогашеного 14-мільярдного боргу Одеського НПЗ перед низкою компаній-кредиторів, в тому числі перед ПАТ «ЕК «Одесаобленерго» та компаніями Empson Limited і Phonrun operation limited, зареєстрованими на Кіпрі.

4 жовтня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за матеріалами, зібраними облуправлінням СБУ, стосовно визнання банкрутства НПЗ.

У 2013 році Одеський НПЗ у НК «Лукойл» купила група «СЄПЕК» Сергія Курченка, яка пізніше передала підприємство в заставу російському банку «ВТБ».

Одеський НПЗ зупинився в лютому 2014 року після зміни влади в Україні і втечі Курченка в Росію. З минулого року НПЗ знаходиться в управлінні ДП «Укртранснафтопродукт».

Коментарі
Додати коментар