До новин

З’явились подробиці обшуку у заступниці Гонтаревої

28 жовтня, 2016
Резонансні справи
З’явились подробиці обшуку у заступниці Гонтаревої

Поліцейські під час обшуку в будинку заступника голови Національного банку Катерини Рожкової вилучили мобільний телефон.

Про це сама Рожкова повідомила журналістам, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У мене сьогодні був обшук. Вилучили мобільний телефон. Обшук проводився в зв'язку з аферами в банку «Михайлівський», - розповіла Рожкова.

«Я думаю, що мене намагаються пов'язати з цими аферами, тому що я працювала в Платинум Банку і знайома з Дмитром Зінковим, власником банку «Михайлівський» Віктором Поліщуком і Ігорем Дорошенко. Мені дуже шкода, що в спробу тиску на НБУ виявилися втягнутими правоохоронні органи», - заявила вона.

Вчора ЗМІ повідомили, що слідчі МВС провели обшук в офісі бізнесмена Бориса Кауфмана і мають санкцію на слідчі дії вдома у заступниці голови Національного банку Катерини Рожкової. Пізніше Національний банк підтвердив проведення обшуку в будинку Рожкової в рамках розслідування банкрутства банку «Михайлівський».

Раніше Шевченківський райсуд Києва арештував колишнього голову правління банку «Михайлівський» Ігоря Дорошенка на два місяці.

У травні в банк «Михайлівський» була введена тимчасова адміністрація. Пізніше стало відомо, що за день до цього банк продав свої кредити іншим фінкомпаніям.

У липні Фонд гарантування вкладів фізосіб почав ліквідацію банку.

Прокуратура Києва також розраховує залучити до відповідальності власника мережі з продажу побутової техніки та електроніки «Ельдорадо» і ТОЦ Gulliver Віктора Поліщука за банкрутство банку «Михайлівський», в якому він раніше володів 92,501% статутного капіталу.

Національний банк оцінив завдані власником банку «Михайлівський» Віктором Поліщуком збитки в 23 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар