До новин

Сьогодні суд розгляне багатомільйонний позов банку Януковича-молодшого до «Чорноморнафтогазу»

15 січня, 2015
Резонансні справи
Сьогодні суд розгляне багатомільйонний позов банку Януковича-молодшого до «Чорноморнафтогазу»

Господарський суд Київської області в четвер, 15 січня, розгляне позов Всеукраїнського банку розвитку, що належить сину колишнього президента України Олександру Януковичу, до компанії «Чорноморнафтогаз» про стягнення з неї 156 млн грн заборгованості.

Про це повідомляє "Банкрутство & Ліквідація" із посиланням на "Наші гроші".

Початок розгляду справи призначено на 10:25.

Нагадаємо, 18 липня 2013 року банк Олександра Януковича відкрив для «Чорноморнафтогазу» мультивалютну кредитну лінію з лімітом 150 млн грн з терміном користування на один рік.

У серпні 2014 року банк звернувся до суду з вимогою стягнути 144,9 млн грн заборгованості, а восени збільшив свої вимоги до 156,13 млн грн.

Розгляд справи неодноразово переносився. У листопаді минулого року суд задовольнив заяву «Чорноморнафтогазу» про колегіальний розгляд справи.

У «Чорноморнафтогазі» проти позову банку заперечують. Представники держпідприємства наголошують, що вони з березня не мають доступу до власних виробничих потужностей і документації. Відтак вони не могли попередити банк про настання форс-мажорних обставин.

Станом на початок листопада загалом до «Чорноморнафтогазу» було пред’явлено претензій по кредиторській заборгованості на суму близько 330 млн грн. У держпідприємстві зауважують, що велика кількість вимог кредиторів ускладнює відновлення правовстановлюючої документації на майно, а також визначення суми збитків, завданих анексією Криму Росією.

Зауважимо, що 27 листопада 2014 року Нацбанк визнав Всеукраїнський банк розвитку неплатоспроможним.

Як повідомляло "Банкрутство & Ліквідація", раніше господарський суд Запорізької області порушив справу про банкрутство Заводу напівпровідників (Запоріжжя) австрійської компанії Activ Solar, яку пов'язують з колишнім керівником Адміністрації президента Андрієм Клюєвим.

Джерело фото: Вадим Востров / livejournal.com

Коментарі
Додати коментар