До новин

Фонд гарантування проводить серію лекцій та тренінгів для звичайних українців

01 листопада, 2016
Події
Фонд гарантування проводить серію лекцій та тренінгів для звичайних українців

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб проводить серію лекцій та тренінгів задля підвищення рівня фінансової грамотності громадян.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ФГВФО.

Уже проведено майстер-клас для студентів Інституту банківських технологій та бізнесу (м. Київ), прочитано лекцію у Харківському навчально-науковому інституті ДВНЗ «Університет банківської справи» та проведено практичні заняття для студентів економічних вищих шкіл у Музеї грошей НБУ.

Серію освітніх заходів у рамках підвищення рівня фінансової обізнаності Фонд розпочав 13 жовтня, коли для студентів Інституту банківських технологій та бізнесу було проведено майстер-клас «Тренінг для тренерів». Зустрічі у такому форматі зі студентами ВНЗ проводились уперше. Їхня мета: навчити майбутніх фахівців фінансового сектору проводити лекції з підвищення фінансової грамотності громадян самостійно.

Упродовж листопада планується проведення серії подібних «тренінгів для тренерів», об’єднаних у своєрідний освітній курс. Його слухачі наприкінці навчання отримають свідоцтва/сертифікати Фонду, якими буде засвідчено, що вони мають можливість і самі читати лекції з фінансової грамотності.

Тим часом 25 жовтня для студентів Харківського інституті ДВНЗ «Університет банківської справи» лекцію прочитав начальник відділу захисту прав вкладників Іван Вишневський. Окрім теорії – короткого екскурсу в історію створення Фонду та основних положень його функціонування, значну частину лекції було присвячено практичним аспектам діяльності Фонду. Іван Вишневський поділився з майбутніми колегами прикладами різних неординарних ситуацій, що виникають при виведенні неплатоспроможних банків з ринку.

І вже 27 жовтня інтерактивну лекцію на тему «Система гарантування вкладів фізичних осіб в Україні» для студентів економічних вищих шкіл у Музеї грошей Національного банку України провела начальник відділу зв’язків з громадськістю та міжнародними організаціями, кандидат економічних наук Ірина Серветник. Особливу увагу під час зустрічі було приділено питанням фінансової грамотності громадян.

Освітні заходи Фонду у рамках відзначення Всесвітнього дня заощаджень продовжуватимуться цього тижня.

Нагадаємо, Всесвітній день заощаджень уперше було проведено в жовтні 1924 року в Мілані, де представники ощадних банків зібралися на перший інтернаціональний спеціалізований конгрес і запропонували відзначати цей день щороку з метою популяризації ідеї ощадності. У 1989 році ООН офіційно проголосила 31 жовтня Всесвітнім днем заощаджень.

Коментарі
Додати коментар