До новин

Голова Госпсуду Києва живе у величезній квартирі, записаній на тестя з Донецька

10 листопада, 2016
Резонансні справи
Голова Госпсуду Києва живе у величезній квартирі, записаній на тестя з Донецька

Голова Господарського суду Києва Валерій Князьков по довіреності живе у квартирі площею 288 м2, оформленій на донецького тестя.

Про це свідчить електронна декларація чиновника, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Наші гроші».

Мова йде про 5-кімнатну квартиру на вулиці Протасів Яр, 8. Суддя по довіреності користується цією квартирою, а його дружина – двома гаражами у цьому ж будинку.

Суддя вказав, що на жовтень 2015 року квартира коштувала 3,91 мільйона гривень.

Власником квартири і гаражів є 76-річний Володимир Адаменко, який проживає у Донецьку. Це батько дружини судді – Тетяни Князькової.

В попередні роки суддя Князьков квартиру свого тестя не декларував, хоча вона була куплена у серпні 2012 року, через півроку після призначення його головою Господарського суду Києва.

Дружина судді Тетяна Князькова повідомила, що орендує квартиру в Києва на 125 м2 у деякої Олени Тетеріної. Також вона має у власності дві квартири у Донецьку площею 36 м2 і 74 м2

Сам Валерій Князьков володіє квартирою у Донецьку.

Суддя користується двома автомобілями – власним Honda CRV 2004 р.в. і Mercedes-Benz GL 2013 р.в. по довіреності. Дружина судді використовує автомобіль Mazda 06 2006 р.в., що зареєстрований на її матір – Людмилу Адаменко.

Раніше Валерій Князьков працював у Ворошилівському суді Донецька. Він став відомий тим, що у 2009 році засудив до 8 років позбавлення волі співавтора книги «Донецька мафія», екс-партнера Бориса Колеснікова по ТРЦ «Білий лебідь» Бориса Пенчука.

У 2011 році Князькова призначили суддею Вищого господарського суду, а в 2012 році – головою Госпсуду Києва.

Коментарі
Додати коментар